PUBLICITAT

Els Verds entren com a membres de ple dret als 'European Greens'

  • Els ecosocialistes del Principat celebren aquesta fita i valoren especialment la unanimitat de l'acceptació
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La votació per unanimitat de l?entrada dels Verds d?Andorra a la federació dels European Greens, ahir Foto: VERDS ANDORRA

Els Verds d’Andorra van donar ahir un important pas en el seu recorregut com a partit esdevenint, després d’anys com a observadors, membres de ple dret de la federació ecosocialista a escala Europea dels European Greens. I ho van fer assolint la unanimitat en la votació que, en el marc de l’Assemblea General celebrada aquest cap de setmana a Tallin, la capital d’Estònia, va igualar els Verds d’Andorra amb la resta de partits que, a més de veu, tenen capacitat de vot en aquest organisme aglutinador.

La presidenta dels Verds, Antònia Escoda, va informar des de Tallin de la consecució d’un dels reptes més importants que s’havien plantejat des de la formació durant els últims anys. Des d’Andorra, la també integrant dels Verds i tresorera de la formació, Jael Pozo, va afirmar que la notícia va ser rebuda «amb molta satisfacció i molta alegria» per part dels membres del partit. Pozo va expressar que, després de prop de quatre anys com a membres observadors, «ara els Verds d’Andorra tindran capacitat de decisió, amb un vot amb el mateix valor que el de qualsevol altre país» a les diferents reunions a escala europea. De fet, la d’aquest cap de setmana va ser la 13a trobada del Consell del Partit dels Verds Europeus, un número que no va portar mala sort als andorrans considerant que, de les cinc candidatures d’entrada que es van estudiar aquest cap de setmana, la dels Verds d’Andorra va ser «la única que va tenir un informe favorable», segons va assenyalar Pozo.

VOTACIÓ PER UNANIMITAT / L’acceptació va ser per unanimitat, després que la passada primavera la copresidenta i portaveu dels Verds europeus, Mònica Frassoni, visités el Principat per tal de reunir-se amb els representants de la formació ecosocialista i elaborar l’informe que havia de determinar la idoneïtat d’aquesta entrada. Han estat mesos en què no havia transcendit cap dada d’aquest informe, ja que la mateixa Frassoni va declarar a aquest rotatiu en una entrevista que s’havien de respectar els passos que marquen Verds Europeus i consensuar la posició final.

En qualsevol cas, a la valoració positiva del paper dels Verds d’Andorra en un país amb una forta tradició conservadora ha jugat a favor de la candidatura, a més d’una visió estratègica per part dels Verds Europeus en la línia avançada fa uns mesos per Frassoni de millorar la representativitat del sector del sud d’Europa i el Mediterrani, un dels més perjudicats pels últims comicis al Parlament Europeu.

ALGUNS PUNTS CLAU DE L’INFORME / Pozo va assenyalar que un altre dels aspectes valorats positivament de la candidatura dels Verds d’Andorra va ser «l’alta proactivitat dels membres a l’hora de realitzar campanyes i treballar en les diferents línies del partit», equiparable fins i tot, segons va assenyalar, a formacions d’altres països amb molts més recursos i un electorat més nombrós. «El capital humà ha estat crucial», va justificar Pozo, que va qualificar l’entrada a Europa com una fita que «dóna al partit molta més credibilitat» .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT