PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amb 50 parades, la plaça del Poble és el centre neuràlgic

El poemes de Kavafis, ‘El Quixot’ i el Manual Digest són els escollits per a les lectures en públic

Per I.M.C

Una empleada de la floristeria Les Roselles fa els últims preparatius amb les roses, ahir.
Una empleada de la floristeria Les Roselles fa els últims preparatius amb les roses, ahir. | TONY LARA
La capital tornarà a situar la plaça del Poble com a centre de les activitats, amb prop de 50 parades de llibres i roses. L’altre gran centre neuràlgic del país serà a Escaldes-Engordany, a la plaça Coprínceps, amb una quinzena d’estands. La resta de parròquies disposaran de, com a mínim, un punt de venda de llibres, que en el cas de Canillo es desplaçarà, a la tarda, a la Biblioteca. 
Aquest any destaquen les activitats solidàries que s’han afegit a la Diada de Sant Jordi. A Andorra la Vella se situa l’estand de Càritas i Unicef que posaran a la venda, entre d’altres, el llibre Andorra, passió per l’esport, i que destinaran els beneficis íntegrament als projectes de les dues entitats. A més, entre les 12.00 i les 13.00 hores un grup d’esportistes del país s’encarregaran de promocionar la iniciativa. 
 
A Sant Julià de Lòria, per la seva banda, tots els diners recaptats amb la venda a un euro de llibres de segona mà procedents de donacions que es farà a la Biblioteca Comunal Universitària, aniran destinats a Càritas Parroquial. 
 
Lectures en públic / A més de les fires del llibre i la rosa que es faran a les places principals o a les biblioteques de les set parròquies, l’oferta cultural per avui va més enllà. Un dels plats forts seran les lectures en públic de clàssics o d’obres destacades dins la literatura. A les 9.00 hores a la Biblioteca de l’Institut Espanyol d’Andorra, l’ambaixada del país veí ha organitzat la lectura d’un dels llibres més traduïts i llegits del món –si no el que més–, El Quixot, de Miguel Cervantes. En aquest mateix acte es farà també una lectura del Manual Digest. 
 
La Biblioteca Pública del Govern, per la seva banda, ha organitzat el recital poètic Cos meu recorda. Poemes íntims de Konstantinos Kavafis, a partir de les 20.00 hores al Teatre Comunal. La veu la posarà Paul Barrondo i anirà acompanyat pels acords de la guitarra de Jordi Busquets. Kavafis va ser un poeta grec, una de les figures literàries més importants del segle XX i un dels màxims exponents del renaixement de la llengua grega moderna. Interessat per la història, va compondre sovint poemes no sobre grans moments històrics, sinó sobre les decadències que els seguien, com el famós Esperant els bàrbars o Ítaca. També, l’amor furtiu, la sensualitat o els personatges antiherois són molt presents a la seva obra. 
 
Barrondo, actor basc que fa més de 10 anys que viu a Catalunya, ha actuat en nombroses obres de teatre i sèrie de televisió. De fet, actualment segueix protagonitzant el paper de cuiner a La Riera. Per la seva part, Busquets ha treballat com a guitarrista al costat de cantautors tan reconeguts com Albert Pla, Manolo García o Jarabe de Palo. A més de lectura, s’interpretaran també cançons que els hi han inspirat el poemes de Kavafis. 
 
A més, a l’inici de la vetllada tindrà lloc el lliurament de premis del 18è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, al qual s’hi han presentat vuit poemes i cinc reculls. El concurs està dotat amb un premi de 200 euros en la categoria de poema i de 1.000 euros en la categoria de recull. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT