PUBLICITAT

Una mirada a la dona africana

PEPA GALLEGO
LA MASSANA

Periodic
Membres de l?associació Africand i el conseller Major, David Baró, ahir en la presentació. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Documentals, gastronomia, música i molt més és el que oferirà l’associació Africand en el que és la segona Setmana de la Diversitat que demà comença. La Massana, que ha estat la parròquia escollida per aquesta edició, es convertirà doncs en africanista, tenint en compte que des d’aquest col·lectiu l’objectiu primordial és donar a conèixer els costums i les cultures dels diferents pobles del continent africà.

La setmana de la Diversitat pretén marcar-se al calendari com una cita anual, i la d’aquest any té un color femení perquè se centrarà en la figura de la dona en el continent africà. El programa d’activitats es desenvoluparà entre els dies 12 i 17 d’octubre i té com a primers plats la projecció de dos documentals. Així, es preveu que el Teatre de les Fontetes sigui demà l’escenari de la projecció, a partir de les 21.00 hores, de la pel·lícula Ellas són... Africa. Es tracta d’un projecte fet per quatre cineastes compromeses amb la lluita pels drets de les dones en el continent africà. Aquest documental va comptar amb la col·laboració de TVE, amb la vicepresidenta del Govern, i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. El segon film que s’oferirà el dimecres és Darfur: war for wáter. «Es tracta d’una pel·lícula que tracta el conflicte que hi ha a Sudan sobre la lluita per l’aigua i com aquest deriva en la problemàtica del canvi climàtic i de l’accés a l’aigua», va explicar Jael Pozo, coordinadora del projecte d’Africand.

Les novetats d’aquesta segona edició són el Sopar Solidari, que se celebrarà a la Sala de la Closeta i que comptarà amb gastronomia autòctona i begudes tradicionals (la recaptació del qual anirà destinada a subvencionar les activitats del col·lectiu) i la Nit Africana, que tindrà lloc al Món Bohemi, «en el que volem fer una trobada informal per conèixer la música africana que sona ara amb un DJ de la parròquia i també degustar alguns còctels africans», va explicar Aboubacry BA, secretari d’organització d’Africand. Finalment, la setmana de la diversitat tancarà el dissabte amb un concert de Kamal Agrosenbenty, a la sala de la Closeta, i el diumenge se celebrarà el torneig de futbol dels quatre continents a l’estadi comunal d’Andorra la Vella, amb el qual es pretén promoure la diversitat cultural del país. I això amb la finalitat de potenciar «l’enriquiment intercultural», com va dir el conseller major David Baró. La Massana serà a partir de demà més negra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT