PUBLICITAT

La nit africana i el sopar amb productes autòctons seran les novetats de la setmana de la diversitat

  • Aquesta serà la segona edició i començarà el 12 d'octubre
  • L'objectiu és fomentar l'armonia de les diverses cultures que hi ha al Principat
EL PERIÒDIC
LA MASSANA


20101010131314381
La roda de premsa de presentació de la setmana de la diversitat, aquest matí. Foto: N.M.
La segona edició de la setmana de la diversitat se celebrarà a la Massana a partir del proper dimarts 12 d'octubre, i tindrà com a eix central la dona al continent Africà, pel qual començarà amb la projecció del documental Ellas son...África, que s'estrenarà internacionalment en aquesta ocasió. Les novetats d'aquesta edició són el sopar solidari amb productes típics de l'Àfrica, i la nit Africana. El torneig de futbol dels quatre continents ja es va fer l'any passat, i el seu èxit ha fet que es repeteixi en aquesta edició, així com el concert que aquest any anirà a càrrec de Kamal Afrosenvety i que espera rebre molt públic. La setmana de la diversitat ha estat presentada aquest diumenge al matí pels representants d'Africand i el conseller de major de la Massana, David Baró.
L'objectiu de la setmana de la diversitat promoguda per l'associació Africand és fer entendre la realitat del continent Africà i fomentar l'armonia de les diverses cultures que hi ha al Principat. Aquest any se celebra a la Massana, però l'edició passada va ser a Andorra la Vella i la idea és "poder fer-ho cada any a una parròquia diferent, amb l'objectiu d'implicar als ciutadans de cada lloc en les activitats que s'organitzen", tal com ha explicat la coordinadora de projectes d'Africand, Jael Pozo.

La setmana de la diversitat girarà entorn al paper de la dona en el continent africà i és per això que la primera activitat organitzada consisteix en la projecció del documental Ellas son... Àfrica, que s'estrenarà internacionalment en aquesta ocasió i que descriu la situació de quatre dones directores en quatre països diferents de l'Àfrica. També es reproduirà la pel·lícula Darfur: war for water que és una crítica del conflicte al Sudan, que ve donat per la problemàtica que suposa l'accés a l'aigua. Els dos documentals es projectaran al teatre de les Fontetes i no s'haurà de pagar per entrar-hi.

La següent activitat programada serà un sopar solidari a la sala de la Closeta, que podrà acollir a un centenar de persones perquè degustin aperitius, begudes i postres tradicionals d'Àfrica, així com un plat de cuscús. Els tiquets es podran comprar a l'oficina de turisme de la Massana per deu euros, que aniran destinats a l'associació "per poder continuar organitzant activitats de difusió de la cultura africana", segons ha dit el president d'Africand, Ibrahima Niang, que ha volgut deixar clar que aquesta és la missió de la associació i no pas fer projectes de cooperació per ajudar al continent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT