Els Isards debuten amb una clara victòria contra Eslovènia (22-7)

• El combinat de Broad, molt superior a un rival recent ascendit a la Divisió 2B Europea
I. Moure

Magallon és placat en una acció d?atac de l?Andorra-Eslovènia, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

Eslovènia, una recent ascendida al grup 2 de la Segona Divisió de l’Europeu, no havia de ser un problema al Camp del Consell. I no ho va ser. La victòria dels Isards en el debut a la Divisió 2B de l’Europeu va ser contundent: 22-7 i molta superioritat del combinat de Michael Broad en tots els aspectes del joc.

Ja al minut 4 Roger Fité va tenir la primera oportunitat d’avançar els Isards amb un cop de càstig des de 44 metres que va fallar per poc. El combinat nacional va assumir el cartell de favorit i va continuar apretant en camp contrari en busca dels primers punts. I quan es complia el quart d’hora va arribar el primer assaig, obra de Kirikaixvili després d’una recuperació de Xepi Garcia. 5-0. No va sentar bé la marca perquè Andorra va recular metres per cedir la iniciativa. Les carències en atac d’Eslovènia, però, van quedar palesa i Andorra no va patir per defensar el resultat fins el descans.

Una errada de Xepi en la represa va permetre Gobec robar l’oval i fer marca després d’una carrera de 40 metres i Burnik va transformar (5-7) però en la següent acció el propi Xepi va redreçar la situació en cedir l’oval a Canturri, que va establir el 10-7.

De nou en avantatge Andorra, que ja no va permetre les concessions de la primera part. Aquesta vegada va continuar buscant una altra marca, la de la sentència. I després de diversos avisos, al minut 22, una touché perfectament executava a acabar en assaig colectiu que va completar Gagnidze. El 15-7 ja donava certa tranquilitat, però per si de cas Andorra va mantenir la defensa lluny de la seva línia de marca, de manera que Eslovènia estava mig venuda. Així va fer passar els minuts sense ensurtsfins que al minut 77 Magallon va fer un eslàlom, va assistir a Màxim Taurinyà i aquest va entrar pel mig per fer el 20-7. Aquesta vegada sí, amb un xut fàcil, Fité va encertar per establir el 22 -7. Andorra comença amb bon peu. H