PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El salari mitjà creix un 2,6% en els últims dotze mesos

El nombre d’assalariats només augmenta un 1% en l’últim any

Per El Periòdic

Una persona treu diners d’un caixer, en una imatge d’arxiu.
Una persona treu diners d’un caixer, en una imatge d’arxiu. | Tony Lara
El salari mitjà del passat mes de gener és de 1.905,47 euros, és a dir, un 1% menys que al gener del 2014. La reducció és conseqüència de la variació negativa de tres sectors: construcció, amb l’11,3%; sistema financer, amb el 8,3%, i producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, amb el 6,4%. En canvi, d’altres sectors han tingut una tendència positiva: transports i comunicacions, amb un 2,9%, i hoteleria, amb un 2,3%. El salari mitjà dels últims dotze mesos s’ha situat en els 2.051,25  euros, un augment del 2,6% respecte el mateix període de l’any anterior en què va ser de 1.998,72 euros.
 
El nombre d’assalariats del mes de gener va ser de 37.857 persones, xifra que representa un augment de l’1,7% respecte el mateix mes de l’any anterior, en què es van comptabilitzar 37.242 treballadors. El Departament d’Estadística va notificar ahir que la mitjana d’assalariats dels últims dotze mesos és de 35.382, és a dir, un 1% més.
 
Al gener, els sectors que van créixer més en nombre d’assalariats van ser el financer, amb un 9,3%; el d’activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb un 8,4%; venda i reparació de vehicles de motor, amb un 5%, i activitats sanitàries i veterinàries i serveis socials, amb un 4,9%. En canvi, el personal domèstic i d’agricultura, ramaderia, caça i silvicultura es va reduir en un 4,1%; la producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, va disminuir el 4% i hoteleria, va caure un 2,9%. Les dades són comparant el gener del 2015 amb el gener del 2014.
 
En canvi, l’estadística de l’últim any demostra que el sector que més ha incrementat el seu nombre d’assalariats és el d’activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb un 6,2% positiu, i el que més ha disminuït ha estat el del personal domèstic, amb un 5,6% menys.
PUBLICITAT
PUBLICITAT