PUBLICITAT

TREMP

Els animals causen el 60% dels accidents al Pirineu

El porc fer és la bèstia salvatge que provoca més incidents

Per EL PERIÒDIC

La junta local de seguretat de Tremp.
La junta local de seguretat de Tremp. | RÀDIO SEU
Els animals com a causants d’accidents de trànsit s’ha disparat al Pirineu. Sis de cada deu sinistres de circulació a les comarques de muntanya tenen relació amb el pas de fauna en llibertat per la calçada, segons es va explicar en la junta local de seguretat de Tremp celebrada dimecres.

L’alcalde trempolí, Víctor Orrit, va aprofitar per traslladar la preocupació dels habitants de les comarques pirinenques al director general de Policia de la Generalitat, Albert Batlle. Orrit va explicar que a la plana de Lleida els animals causen el 25% dels accidents de trànsit, mentre que a l’Alt Pirineu el 60%. La bèstia més problemàtica és el porc fer ja que la població de senglars s’ha disparat en els últims anys.

De fet, en l’informe presentat pel cos de Mossos d’Esquadra se subratlla, en l’apartat de trànsit, l’augment d’impactes amb espècies cinegètiques (senglar i cabirol), provocat per les dificultats en la gestió de la caça.

D’altra banda, Albert Batlle va destacar el descens del nombre de delictes registrats a Tremp durant l’any passat, excatament, la xifra s’ha reduït en un 6%. L’excepció, però, són els robatoris comesos en domicilis, que han registrat un repunt, catorze casos en total, la majoria per sostreure joies i diners en efectiu.
A la junta també hi van participar la subdelegada del Govern, Inma Manso; la directora d’Interior a Lleida, Anna Miranda; i Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT