PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pau, guerra i solidaritat a ‘La columna dels esguerrats’

Alemany presenta la seva tercera obra a Escaldes

Per IMAR MARTÍNEZ

Sor Lucía Caram signant un llibre abans de la presentació, ahir.
Sor Lucía Caram signant un llibre abans de la presentació, ahir. | TONY LARA
El Cercle de les Arts i de les Lletres del Principat va organitzar ahir la presentació del llibre La Columna dels esguerrats, d’Amadeu Alemany, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. L’autor va estar acompanyat pel Bisbe Emèrit Joan Godayol, Sor Lucía Caram. 
 
El tercer llibre d’Alemany, editat per Voliana Edicions, d’una narració novel·lada de la història a través d’una història fictícia, però respectant amb precisió les dades i geografies reals. L’obra se situa durant la Guerra Civil espanyola, en concret durant la Batalla de l’Ebre. Els seus protagonistes són malferits de guerra de l’Hospital de Sang de Cambrils. L’obra ha rebut nombrosos reconeixements per tractar el tema d’es d’una perspectiva diferent a l’habitual, i és un important tribut a les dones i als homes que varen lluitar per les llibertats, la democràcia i la República. 
 
Mediàtica com sempre, Sor Lucía Caram va acaparar tota l’atenció abans i després de l’acte, signant llibres i escoltant a tot aquell qui s’hi apropava, la major part per agrair-li la seva tasca amb els més desafavorits. Godayal va explicar la seva tasca durant 40 anys al Perú, tractant la solidaritat. Alemany, per la seva part, va dona quatre pinzellades parlant de la guerra a través del llibre, mentre que Caram va relacionar la situació actual amb la «Guerra Incivil» i va parlar de la pau a través de la solidaritat, cridant a la participació ciutadana per revertir la situació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT