PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El filòsof Sami Naïr reflexiona sobre el concepte de la frontera

El sociòleg i politòleg també oferirà una ponència als estudiants

Per EL PERIÒDIC

Sami Naïr.
Sami Naïr. | EL PERIÒDIC
El filòsof, sociòleg i catedràtic de ciències polítiques de la Universitat París VIII, Sami Naïr, parlarà de la qüestió de les fronteres en una conferència que tindrà lloc aquesta tarda, a les 19.30, a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. Naïr és el convidat de les novenes activitats d’humanitats, organitzades pel ministeri d’Educació.

La ponència de Naïr se centrarà en «agafar el problema de la identitat cultural i religiosa com a frontera entre les persones, i en reflexionar en veu alta sobre les conseqüències d’aquesta situació quan es produeix no solament entre les nacions sinó també a l’interior de cadascuna, des del moment que s’hi barregen afirmacions d’afiliació o lluiten les unes contra les altres».

El ponent és director del Centre Mediterrani Andalusí de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla i director de l’Institut d’Estudis i Recerca Europa Mediterrània de París. Actualment és conseller d’Estat honorari de la República de França, per a la qual va ser diputat europeu entre 1999 i 2004. Naïr col·labora en diversos mitjans de comunicació i ha escrit diversos llibres, com un polèmic assaig sobre Nicolas Sarkozy, i actualment escriu Globalización y auge de las identidades.

A més de la conferència oberta, aquest matí Naïr oferirà una conferència per a l’alumnat i el professorat de tots els sistemes educatius al Centre de Formació Professional, en el marc de les activitats dedicades a les humanitats que enguany se centren en el concepte de frontera. L’activitat pretén dinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia i desvetllar l’esperit crític dels joves. El filòsof els parlarà sobre «la frontera entre el passat i el futur», l’evolució del concepte des de l’existència de la humanitat a la Terra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT