PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’atzar o la decisió que ens pot trasbalsar la vida

L’escriptora Rosa Pagès presenta el recull de contes ‘L’error’

Per E. J. M.

A l’esquerra, Mireia Maestre, de MoraBanc, i a la dreta, Rosa Pagès.
A l’esquerra, Mireia Maestre, de MoraBanc, i a la dreta, Rosa Pagès. | ANA/G.LL.T.
Rosa Pagès (Reus, 1967) va guanyar amb L’error el premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions 2014, dins del cartell del Cercle de les Arts i les Lletres i dotat per MoraBanc. L’error és un recull de deu relats «que ens mostren la fragilitat de l’existència i com d’absurdes poden ser les causes dels nostres avatars: una herència inesperada, un viatge massa planejat, un client inoportú, la insistència d’unes nétes atentes a la moda...». Pagès va explicar ahir que els protagonistes dels seus contes són «persones normals, com un avi o una recepcionista» amb un elemnt comú: «l’atzar» s’interposa en el seu camí.

Els contes combinen fantasia, humor, drama... Per exemple, en una història, un home que no viatja mai se’n va a Indonèsia i se’n va aveure un espectacle d’una tribu caníbal; en una altra, una dona es troba d’amagat amb el marit de la seva millor amiga, però mantenen una relació platònica; en un altre conte una noia es fa passar per bruixa i s’introdueix en el món d’una odalisca i del circ... Pagès va advertir que «en ciència, l’error ha dut a grans descobriments».

Per escriure els relats de L’error Pagès s’ha mirat en els contes de Pere Calders i de Quim Monzó. L’escriptora ha publicat tant novel·la (M’he descuidat de dir-te gràcies) com contes (Llibres de plagis) i ha guanyat diversos premis literaris (premi de narrativa Ribera d’Ebre 2009 per La veïna i altres animals domèstics).
MoraBanc ha editat 800 exemplars de L’error que el dia de Sant Jordi distribuirà a tots aquells que el demanin a les oficines de l’entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT