PUBLICITAT

La Casa de la Vall es converteix en el primer edifici d'Andorra en 3D a Google Earth

  • Pijuan ha explicat que va tirar el projecte endavant en veure que no hi havia cap construcció
  • El dissenyador va fer les fotos de les façanes i va dedicar unes 30 hores a enllestir el treball
8128_casavall3d 2
La imatge de la Casa de la Vall en 3D. Foto: GOOGLE EARTH
La Casa de la Vall s'ha convertit en el primer edifici d'Andorra en tenir la seva rèplica en tres dimensions al Google Earth. El seu creador, el dissenyador gràfic andorrà Carles Pijuan, ha explicat a l'ANA que va tirar el projecte endavant en veure que no hi havia cap construcció en 3D a Andorra, mentre que en d'altres països l'eina s'ha posat molt de moda i hi ha fins i tot ciutats senceres recreades en tres dimensions. Pijuan va fer les fotos de les façanes i va dedicar unes 30 hores a enllestir el treball, per tal que quedés molt ben detallat. Fa pocs dies, Google va validar i publicar el primer edifici d'Andorra creat mitjançant la tecnologia 3D.

El creador del primer model arquitectònic en 3D d'Andorra va escollir Casa de la Vall per tractar-se d'un dels edificis més representatius i emblemàtics del país. Pijuan considera que seria beneficiós a nivell turístic que aquesta aplicació de Google comptés amb recreacions en 3D de tots els monuments i punts d'interès turístic del país.

Google Earth és una aplicació d'Internet nascuda el 2005 que permet visualitzar imatges en 3D del planeta, combinant imatges de satèl·lit, mapes, i el motor de cerca de Google. A l'estat espanyol, fins a la data hi ha quatre ciutats que es poden explorar en 3D: Barcelona, Madrid, València i Sevilla.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT