PUBLICITAT

Santa Coloma

Agricultura vol consolidar la carn de pollí i de boví els propers anys

El concurs nacional de mascles de la raça bruna, escenari del traspàs públic de la cartera mediambiental

Per Marisa da Costa

Tres nois presents ahir al concurs nacional de mascles admiren un dels deu braus participants.
Tres nois presents ahir al concurs nacional de mascles admiren un dels deu braus participants. | Tony Lara
La nova ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó,va estrenar-se ahir en el seu càrrec a la quarta edició del concurs nacional de mascles de la raça bruna d’Andorra, que va tenir lloc a l’Assecador de la Borda Mateu de Santa Coloma. L’esdeveniment va servir per fer públic el relleu de la direcció d’una cartera d’àmplia tradició al país; el fins ara titular d’agricultura i ramaderia, Jordi Alcobé, va fer el traspàs de les competències que havia encapçalat els darrers quatre anys i de les que s’acomiada «de forma amical» davant dels pagesos andorrans a favor de Calvó, «una persona molt propera a l’àmbit, que l’aprecia i que, de ben segur, ho farà millor que jo».
 
Durant la seva primera aparició pública, la nova conductora del sector mediambiental va apuntar algunes de les prioritats en matèria d’agricultura i ramaderia en què treballarà aquesta legislatura recentment encetada. Dos dels projectes en què s’haurà d’emfasitzar són la consolidació del segell de carn de qualitat bovina i de pollí. L’objectiu al punt de mira és normalitzar la comercialització d’ambdues viandes al nivell en què ara es troba la carn de  vaca bruna, «un producte que el consumidor andorrà té clar és de qualitat i que, per tant, reconeix i valora», segons paraules de Calvó.
 
Els mascles van ser els protagonistes ahir de la Fira, un esdeveniment emmarcat en el programa de la vaca bruna, un projecte en què  Calvó va matisar que també s’ha «d’acabar de polir certs aspectes tècnics per seguir millorant la qualitat dels productes d’explotació».
 
A més de Calvó i Alcobé, també van ser presents a l’acte, en què van participar fent l’entrega dels certificats de reconeixement, la subsíndica Mònica Bonell, el conseller general Enric Casadevall i l’ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha. 
 
El concurs de braus de raça bruna va comptar enguany amb deu participants subdividits en seccions categoritzades per edats. Enric Font, Pere Aché i Jordi Fité van ser els tres primers classificats en la secció d’anolls, que engloba els animals d’entre 12 i 30 mesos d’edat. En la categoria de braus, el primer premi va  ser entregat a Òscar Coma. Martí Areny va copsar el segon i tercer guardons.
 
Després dels reconeixements, tres dels braus van ser subhastats –sense gaire èxit– a un preu de sortida de 2.000 euros, que va resultar ser el preu final dels exemplars de brau, a falta de dites.
PUBLICITAT
PUBLICITAT