PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un centenar de clients de BPA s’interessen en la demanda

Un afectat pel bloqueig dels comptes promou una denúncia col·lectiva per defensar els seus drets

Per E. J. M.

Cua de clientela de BPA que volia retirar diners de l’entitat bancària.
Cua de clientela de BPA que volia retirar diners de l’entitat bancària. | TONY LARA
Un centenar de clients de Banca Privada d’Andorra (BPA) afectats pel bloqueig del diners dipositats al banc s’han interessat en presentar una demanda col·lectiva per defensar els seus drets i que se’ls torni la totalitat dels fons dipositats a l’entitat intervinguda. El promotor de la demanda judicial en grup és Manuel Bustelo, argentí instal·lat a Andorra des de fa anys que coneix bé la situació d’indefensió dels estalviadors ja que va estar afectat pel corralito d’Argentina.
Bustelo promou i canalitza les peticions d’adhesió a la demanda. Els interessats s’han d’adreçar per correu electrònic a [email protected] i ells els deriva al despatx d’advocats que gestiona el procés judicial. Quan el lletrat reuneixi una quantitat considerable de demandants presentarà la denúncia a la Batllia. «Com més siguem, millor», remarca Bustelo.

Però, contra qui anirà la demanda? Bustelo no ho revela però s’entén que ha de ser contra el Govern o l’INAF perquè són qui han intervingut l’entitat i bloquegen els fons.

La quantitat que costarà a cada client la presentació de la demanda s’ha de consultar amb el despatx d’advocats. Ara bé, Bustelo considera que la xifra serà «marginal» i «com més siguem, menys pagarem». Amb tot, el promotor de la iniciativa també matisa que «no hi ha cap intenció que aquest sigui l’únic grup de clients que presenti una demanda sinó que com més clients es mobilitzin per defensar els seus drets millor».

El grup de Facebook creat per donar suport a la plantilla de BPA s’ha ampliat també als clients afectats. El perfil Jo recolzo als treballadors i afectats de BPA. Jo sóc andorrà! supera els 2.300 adherits.

PREOCUPACIÓ PELS CRÈDITS / D’altra banda, un dels membres de la junta de la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA), Pere Augé, va explicar ahir al programa Ara i aquí de RNA que dimecres la CEA es va reunir amb l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA). Un dels temes que van tractar va ser la línia de crèdit que el Govern ha obert per dotar de liquiditat les empreses amb els fons bloquejats a BPA. «La concessió de liquiditat es pot acabar convertint en un crèdit convencional del qual n’acabis responent tu si els fons que tens bloquejats a BPA es veuen disminuïts o es perden», va subratllar Augé. Els primers crèdits atorgats són per als pròxims tres mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT