PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

S’obre la temporada de pesca per a tot el Principat

S’han expedit un total de 397 llicències per a les captures de peixos

Per EL PERIÒDIC

Turistes pescant al llac d’Engolasters d’Andorra.
Turistes pescant al llac d’Engolasters d’Andorra. | TONY LARA
El departament de Patrimoni Natural ha informat que demà s’obren a la pesca la resta de rius del Principat, i els altres acotats de pesca en riu. El passat 14 de març ja es va iniciar la temporada de pesca 2015 amb l’obertura del riu Gran Valira, dels acotats intensius de l’estany d’Engolasters i del riu d’Ós, i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. Fins ara, s’han expedit un total de 397 llicències de pesca, 364 a andorrans i/o residents i 33 a estrangers. De les primeres, 72 han sigut per a menors de 18 anys, 237 per a una franja d’edat entre 18 i 65 anys i un total de 50 llicències per a majors de 65 anys.

De totes les llicències expedides als andorrans i/o residents, només cinc són per pesca sense mort. I a les donades a estrangers, 32 són per a pesca amb captura i una sense mort. Per a l’obertura de la pesca als rius, s’ha procedit a repoblar amb més d’una tona de truita fario els rius més grans del país, procedent del Centre de Piscicultura de les Salines.

Novetats de la temporada de pesca / L’acotat de pesca sense mort d’Erts: on s’ha modificat el estatus de l’antic vedat de pesca del riu d’Erts, passant a ésser acotat de pesca sense mort. La quantitat de pescadors per dia en aquest acotat està limitada a 5 pescadors per dia. A més, amb l’objectiu de promoure la pesca turística, s’ha creat la llicència turística per a 3 dies consecutius de pesca, tant per a la de captura, com per a la sense mort.

La temporada passada, més del 40% dels usuaris de la llicència turística de pesca la van adquirir per a més d’un dia consecutiu. I per Per incentivar les estades en família, s’ha optat per crear la llicència turística pels menors de 14 anys, al preu reduït del 50%. També s’ha ampliat la pràctica de la pesca educativa en els acotats de pesca intensiva a tots els pescadors menors de 14 anys, titulars de qualsevol tipus de llicència de pesca, tant de temporada (per a andorrans, per a residents, o per a estrangers), com d’una llicència turística de pesca.

Anteriorment, solament els titulars de la llicència de temporada per a andorrans i residents, tant de menors de 10 anys, com de menors de 14 anys, tenien dret a gaudir del permís d’acotat educatiu en els acotats de pesca intensiva, amb un 50% de reducció.

Captures autoritzades / El nombre de peixos que una vegada pescats es poden conservar i/o transportar per pescador i dia, tant en aigües lliures com als acotats intensius de pesca, és de vuit. I el període hàbil per a la pesca de la granota és del 14 de març al 12 d’octubre. El nombre màxim d’exemplars de granota que, una vegada pescats a mà, es poden conservar o transportar per pescador i dia és de 24. Cal ser titular de la llicència especial de pesca de granotes.

Pesca sense mort i educativa / La pesca sense mort consisteix a retornar vius immediatament a l’aigua els exemplars capturats, i es practica únicament amb esquers artificials d’un sol ham. Els peixos capturats han de ser extrets de l’aigua obligatòriament amb l’ajuda d’un salabret.
D’altra banda, la pesca educativa està destinada, sobretot, als titulars de les llicències de pesca per a menors de 14 anys, i es pot practicar als acotats intensius, i amb qualsevol sistema de pesca autoritzat. Llicències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT