PUBLICITAT

Els constructors volen fer una llei per a la revisió d'habitatges

  • Des d'Acoda veuen amb esperança i amb prudència l'aprovació de les mesures de reactivació econòmica
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Treballs de reforma en la façana en obres d?un edifici a Escaldes-Engordany, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

un projecte de llei sobre la revisió dels habitatges i el manteniment que han de tenir aquells edificis amb certa antiguitat és una idea que ha sortit en el sector de la construcció, i que s’està treballant amb diferents agents implicats. Des del sector han presenciat que al Principat hi ha un parc d’edificis amb molts anys de construcció que necessiten unes reformes i unes actuacions. Aquestes modificacions o millores es preveuen establir amb homogeneïtat sota una norma.

Importadors de material de construcció, arquitectes, enginyers i constructors s’han posat en contacte en les darreres setmanes per tal de parlar-ne del tema. Tot i que és un projecte en una fase molt embrionària, el sector de la construcció, i els que depenen d’ell, veuen necessària aquesta llei.

Davant de la crisi econòmica, el futur més pròxim de la construcció està en allò que ara volen regular. És a dir, en les reformes d’habitatges antics i rehabilitació d’edificis. «El parc immobiliari s’ha estancat i el percentatge de les obres per reforma i rehabilitació és molt més gran que el d’obra nova», va explicar Carles Pascuet, gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda).

L’augment d’acomiadaments en el sector és una conseqüència més de la situació per la qual està passant el ram de la construcció. Una situació d’estancament on no tenen cabuda els projectes nous, perquè els promotors immobiliaris no han donat sortida a molts habitatges construïts. «En la mesura que van acabant-se els projectes de construcció nous, queden unitats immobiliàries no venudes i els promotors prefereixen, abans de construir obra nova, vendre allò que encara no ha pogut», va manifestar Pascuet.

eSPERANÇATS PERÒ PRUDENTS / Algunes de les mesures de reactivació econòmica que el consell de ministres del passat dimecres va aprovar en un projecte de llei, suposen unes millores per a la construcció, en la mesura que donen ajuts econòmics per a la rehabilitació d’edificis, així com també aquelles que bonifiquen la compra d’habitatges, i les que subvencionen actuacions d’eficiència energètiques. Moltes d’aquestes, van ser traslladades pels mateixos constructors als diferents grups parlamentaris. Per aquest motiu, des del sector veuen amb esperança que des del Govern ja s’hagi redactat aquest projecte de llei, però «som prudents perquè ara ha d’iniciar el tràmit parlamentari, i no sabem que pensar tal i com està la situació política», va explicar el gerent d’Acoda.

Des del sector senten una gran preocupació perquè no saben com quedarà l’aprovació del pressupost per a l’any vinent i desconeixen si es podrà tirar endavant, i en quines condicions el pla d’inversions, per al què a ells els afecta com són les obres i infraestructures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT