PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’entrada de vehicles creix un 10% aquesta Setmana Santa

Més de 70.000 turismes han entrat a Andorra aquestes festes

Per Marisa da Costa

Retencions d’aquests dies per sortir del país vers Espanya.
Retencions d’aquests dies per sortir del país vers Espanya. | Tony Lara
El bon estat de la neu i un temps primaveral van facilitar que la xifra d’entrada i sortida de vehicles que el servei de mobilitat havia previst per aquesta Setmana Santa hagi estat superada amb escreix: segons el recompte realitzat ahir per Servei de Mobilitat a les 18 hores, més de 70.000 turismes van traspassar les fronteres del Principat els dies de Pasqua. Aquesta dada suposa aproximadament un 10% d’increment de les visites respecte del mateix període del 2014; una quantia molt satisfactòria que sobrepassa el percentatge de 6,5% que s’esperava.
 
Dissabte va ser el dia en què van registrar-se més moviments viaris, tant a nivell d’entrada com de sortida i des dels dos punts d’accés al país. Els registres del departament de mobilitat van comptar fins 16.800 automòbils, dels quals 9.700 van passar per la frontera del riu Runer, 7.000 per la francesa.
Cal destacar la xifra de sortides produïdes durant la jornada de diumenge, «una quantia quasi rècord», segons el servei mobilístic. Un total de 18.200 vehicles van deixar el Principat; 11.600 ho feien direcció a Espanya, 6.500 marxaven a França.
 
Sector hoteler/ La Unió Hotelera d’Andorra presentarà el balanç pel que fa a allotjaments durant el dia d’avui, tot i que, vist el moviment de turismes, també s’espera superar les previsions fixades al voltant del 80% de l’ocupació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT