PUBLICITAT

Encamp torna a reclamar a Canillo corregir els límits

  • Trobades tres noves creus que defineixen els termes dels Basers de Maià
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
L?estat en el què es troba l?interior del refugi de la pleta d?Orris Foto: COMÚ D'ENCAMP

quan es creia que el plet entre els comuns de Canillo i el d’Encamp pel tema dels límits de les parròquies ja estava finalitzat, surten altres indicis que fa que l’encampadà torni a posar sobre la taula els mapes. Tot i que el Comú d’Encamp dóna la sentència de Concòrdia de l’any 2000 per respectada, excepte en el territori del Riu de Massat, que encara està en plet, Encamp ha detectat que el Comú de Canillo ha fixat uns límits incorrectes en diverses zones al Pla d’Ordenació Urbanisme, entre les quals es destaca la del territori indivís de la Solana d’Andorra, uns límits que considera que estan clars i fixats per un document de 1835, anomenat escriptura de Concòrdia. Davant d’aquesta observació, el cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va explicar que reclamarà que Canillo modifiqui els traçats que ha fet i que en cas que no ho faci, traslladrà l’assumpte a la Batllia.

D’altra banda, és de destacar que recentment es van trobar tres creus en la zona dels Basers del Maià i Costa Rodona, que defineixen el terme entre les parròquies d’Encamp i Canillo.

El comú encampadà ha redactat un document que específica amb text i traçats en mapes quins són els límits entre les dues parròquies. Un document que ha calculat les diferències de límits segons l’aprovació del registre cadastral per part d’Encamp, i la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme de Canillo, xifrant en més de 1.900.000 metres quadrats el terreny propi d’Encamp no reconegut per Canillo, i més de 3.300.000 metres quadrats de terreny indivís, dels quals la meitat són d’Encamp.

QUATRE ZONES DE CONFLICTE / Si se segueix el document, hi ha quatre zones on des del comú encampadà troben que hi ha conflicte pel que fa a les delimitacions dels traçats de cada parròquia.En un primer moment assenyala la zona de la Solana. Segons el comú encampadà, Canillo no respecta els límits marcats en un document del 1835 on els dos comuns arrendaven aquest territori a Merens i l’Ospitalet i on els límits queden ben detallats.

En segon lloc es parla de la zona de Basers del Maià i Costa Rodona, on es van trobar les creus que delimiten la connexió que existia entre el Pas de la Casa i la Solana d’Andorra en territori encampadà.

També hi ha discrepància en el límit a l’alçada de les Bordes d’Envalira, ja que no concorda amb la rodalia de terme feta l’any 1871. Finalment, també es parla de la zona de la Bor i la Tossa, on hi ha una diferència de superfície de 26.846 metres quadrats. Alís confia en què Canillo rectificarà els límits, sense cap discussió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT