PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Estats Units descarten sancionar econòmicament a BPA

El consolat dels EUA a Barcelona clarifica el comunicat de la FinCEN del 10 de març

Per EL PERIÒDIC

Ambaixador Costos
Ambaixador Costos
Els Estats Units han volgut aclarir avui que no hi ha hagut cap sanció econòmica a BPA. Així ho ha explicat aquest migdia el consolat d’aquest país a Barcelona, a través d’un comunicat.
 
El passat 10 de març, el FinCEN, que depèn del Departament del Tresor dels Estats Units, denunciava que BPA havia blanquejat diners provinents d’actuacions il•lícites, però amb el comunicat d’avui del consolat s’ha volgut remarcar que en cap cas hi ha hagut una sanció econòmica, desmentint així a alguns mitjans de comunicació.
 
Segons el consulat, el que es va fer el passat 10 de març amb el comunicat de la FinCEN va ser “una proposta de norma”, d’acord amb la secció 311 de la Llei Patriòtica, i el que sí es va fer és identificar el banc andorrà com a “entitat sotmesa a preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals”.
 
En tot cas, la norma proposada, si es dugués a terme, el que sí faria seria “prohibir” a entitats financeres nord-americanes obrir o mantenir comptes amb BPA. I hi aclareix: “No existeix cap sanció econòmica associada a aquesta norma”.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT