PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un grup espanyol i un suís s’interessen en BPA

L'INAF ha rebut diverses ofertes per comprar l’entitat

Per E. J. M./FOTO:TONY LARA

Els tres representants dels treballadors de BPA amb els seus advocats, ahir a la sortida del Govern.
Els tres representants dels treballadors de BPA amb els seus advocats, ahir a la sortida del Govern. | TONY LARA
Un grup financer espanyol i un altre de suís s’han interessat en comprar Banca Privada d’Andorra (BPA), segons va confirmar ahir EL PERIÒDIC. L’INAF, l’organisme que ha intervingut BPA, ja ha rebut diverses ofertes per BPA. Amb tot, els representants del col·lectiu de treballadors de BPA van explicar ahir que l’INAF els ha explicat que «encara no es poden posar preus justos de l’entitat» perquè «falta matisar moltíssimes coses».

Els portaveus dels 270 empleats de BPA van reunir-se ahir amb el Govern i l’INAF per presentar-los una proposta d’articles per incloure’ls en la proposició de llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries. «Volem que s’inclogui el component social en una llei que és d’extremada urgència», va dir Lluís Pérez, un dels tres portaveus. Amb tot, Pérez va considerar que «si es ven BPA potser se soluciona la majoria del problema: recol·locar el màxim de treballadors.

Quant al resultat de la reunió, Pérez va assegurar que «estem mitjanament o satisfactòriament convençuts que faran el que hagin de fer perquè és un tema que ens implica a tots»  però va afegir que «som molt conscients que la situació és complicada».  Els representants també es van reunir ahir amb el grup parlamentari de DA i avui ho faran amb el de LdA i el mixt.

Per donar suport als treballadors de l’entitat bancària, avui s’ha convocat una concentració «silenciosa i respectuosa» a la plaça Lídia Armengol Vila (la dels Set poetes de Plensa, conjunt escultòric cedit per BPA), entre les set de la tarda i les vuit del vespre. La convocatòria va córrer ahir al vespre via missatges de mòbil i a les xarxes socials, ja que s’ha creat un grup a Facebook de suport al col·lectiu d’empleats de BPA. Al tancament d’aquesta edició el grup sumava 1.880 adherits.

D’altra banda, els accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, van enviar ahir una carta als empleats de BPA recordant que han defensat davant del Govern «que el futur de BPA pot i ha de passar per considerar la situació dels treballadors i garantir la seva feina, així com oferir solucions als clients i preservar el patrimoni de l’entitat». Els Cierco defensen una integració del banc entre una o diferents entitats andorranes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT