PUBLICITAT

Madrid

De Guindos defensa el Sepblac i la Fiscalia investiga Banco Madrid

El ministeri fiscal veneçolà comprova si sis càrrecs de Chávez eren corruptes

Per El Periòdic

El ministre espanyol De Guindos, ahir al Foro Cinco Días.
El ministre espanyol De Guindos, ahir al Foro Cinco Días. | Pedro Carrero
El ministre d’Economia i Competitivitat del Govern espanyol, Luis de Guindos, va anunciar ahir que «en els pròxims dies o setmanes» la clientela de Banco Madrid començarà a recuperar els seus fons, va informar l’agència Efe. Cada client recuperà fins a un màxim de 100.000 euros, la quantitat que assegura el Fons de Garantia de Dipòsits. El ministre va recordar que s’ha autoritzat la liquidació del banc per pagar els seus creditors, que són els seus dipositants. Per tant, tots els clients que tenen menys de 100.000 euros dipositats al banc «no tenen res a témer», va insistir.

De Guindos va defensar l’actuació del Servei Executiu de Prevenció i Blanqueig de Capitals (Sepblac) i va recordar que «totes les actuacions de blanqueig de capitals estan subjectes a confidencialitat». El ministre va subratllar que les actuacions del Seblac sobre Banco Madrid s’havien iniciat abans de la nota del departament del Tresor dels Estats Units sobre la seva matriu, BPA. «El Sepblac havia fet el que havia de fer i ho havia notificat, però era confidencial», va recordar.

El ministre també va descartar que el Fons de Reestructuració (FROB) injecti diners a l’entitat ja que «no és sistèmica».

Quant a la informació apareguda ahir al diari espanyol El Mundo sobre que la fiscalia anticorrupció investiga Banco Madrid perquè operava com «una estructura de blanqueig i frau», De Guindos va admetre que no en podia parlar tot i que el ministeri d’Economia quedi en «una situació d’indefensió a curt termini». Segons el mitjà de premsa espanyola,  la filial de BPA mantenia una façana d’activitat bancària normal mentre oferia serveis a alguns clients per facilitar-los operacions il·lícites. Amb tot, el ministre va expressar la seva confiança en la tasca del ministeri Fiscal.

investigació a veneçuela / El cas BPA també ha esquitxat Veneçuela. Per primera vegada en 15 anys, la Fiscalia veneçolana investigarà un presumpte cas de corrupció relacionat amb sis antics càrrecs del Govern d’Hugo Chávez. La notícia la va publicar el diari espanyol El Mundo a mitjans de març i una setmana després l’Assemblea Nacional de Veneçuela, l’òrgan legislatiu, presidit per Diosdado Cabello, va aprovar la proposta del diputat de l’oposició Julio Montoya per investigar els fets difosos al diari espanyol. La iniciativa va ser acceptada i va passar a mans de la Comisión de Contraloría, l’homòleg veneçolà del ministeri Fiscal d’Espanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT