PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Créixer amb la màgia del directe

The Velvet Blues Band prepara temes propis per enregistrar el seu primer àlbum d’estudi

Per IMAR MARTÍNEZ

The Velvet Blues Band durant una actuació al pub The Camden a Escaldes-Engordany.
The Velvet Blues Band durant una actuació al pub The Camden a Escaldes-Engordany. | EL PERIÒDIC
Apostar avui dia per la música en directe en formats petits com els pubs musicals és arriscat pels propietaris. A Andorra, tot i que hi ha nombrosos espais on és habitual veure aquesta mena d’esdeveniments com la Fada Ignorant, el Camden o el Món Bohemi, el nombre d’espectadors sol ser totalment impredictible. Tot i això, dins el panorama de bandes musicals del país, hi ha encara supervivents que han aguantat els moments més difícils i no han deixat de fer el que més els hi agrada ja fos davant de cinc, deu o 100 persones. 
 
Entre ells destaca The Velvet Blues Band, un grup que es va formar, precisament, durant una jam session celebrada a principis del 2011 a la Massana i que porta més de quatre anys regalant les seves versions de blues i afegint, a poc a poc, els temes propis que conformaran el seu segon àlbum. 
 
Fa més d’un any, de fet, que es parlava de la possibilitat d’entrar a l’estudi, però per diferents motius no va ser possible. Ara, però, sembla que les condicions estan més de cara i el que era només un projecte comença a ser una passibilitat factible. Això sí, tal i com va explicar la teclista de la banda, Virginia Yáñez, a EL PERIÒDIC, estan pendents de que el guitarrista, cantant i compositor, Pablo Villar, estigui al país durant la temporada d’estiu. De moment Yáñez va confirmar que en els seus concerts ja estan introduint les noves cançons,  creades pel mateix Villar, i volen seguir fent-ho «per veure com reacciona la gent, i per enriquir-los i veure si necessiten canvis i anar-los millorant a poc a poc». A  més va afegir que d’aquesta forma un cop s’hagi d’entrar a l’estudi serà molt més fàcil pels músics perquè els temes ja estaran consolidats. 
 
A Yáñez i Villar els acompanyen Guillermo Stringa a l’harmònica, Marc Milian al baix i Irineu Lorente a la bateria.

Consolidació 
The Velvet Blues Band va enregistrar el seu primer àlbum durant un concert en directe, tocant només versions i quan feia poc més d’un any que s’havia format el grup. Va ser una «bogeria» pel poc temps que feia que tocaven junts, però després d’estar fixes com a músics en un hotel del país, van decidir que volien plasmar les versions de blues, rock o funky amb les que amenitzaven les nits dels hostes. 
 
Amb el que podria ser el seu primer disc d’estudi esperen consolidar-se i per això volen estar molt segurs quan entrin a enregistrar. Per fer-ho, segons va explicar Yáñez, volen involucrar gent del país que ja té experiència en el camp, creant un producte «més seriós, més professional i que ens permeti enviar maquetes de qualitat i veure què passa». 
 
Sobre la salut de la que gaudeix la música en directe, Yáñez creu que el més important és que, des de que van començar fa quatre anys, «cada vegada hi ha més moviment de bandes, n’hi ha moltes d’emergents i sembla que va a més», i va afegir que «pel petit que és el país, cada vegada hi ha més espais on poder portar la música en directe, i la roda continua». 
 
Aviat el blues autèntic i «ballable», amb un aire a l’estil jump que es va fer tan popular als anys 40 i 50, de The Velvet Blues Band podria sortir dels pubs andorrans i convertir-se en un àlbum 100% andorrà. 
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT