PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els poetes de Plensa es queden a les fosques

L’acció va formar part de la iniciativa ecologista l’Hora del Planeta

Per El Periòdic

Els ‘Set poetes’ de Jaume Plensa a les fosques, dissabte a la nit.
Els ‘Set poetes’ de Jaume Plensa a les fosques, dissabte a la nit. | ANA/M.C.
Dissabte a la nit, entre les 20.30 i les 21.30 del vespre, diverses empreses i administracions públiques van apagar els llums de les seves instal·lacions per sumar-se a la iniciativa l’Hora del Planeta. Edificis com el del Consell General o el conjunt escultòric dels Set poetes de Jaume Plensa es van quedar a les fosques per contribuir a reduir el consum elèctric i els gasos d’efecte hivernacle.

El director de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA, Albert Moles, va recordar que tot i que el percentatge d’estalvi és petit el més important de l’acció és la conscienciació de la població. El 2015 és l’Any Internacional de la Llum, al qual s’hi ha sumat Andorra i 85 països més d’arreu del món.

Entre les diverses iniciatives programades durant l’Any de la LLum, una ha estat l’Hora del Planeta, una apagada simbòlica de tots els llums i aparells elèctrics de les cases i establiments que fa gairebé una dècada que se celebra arreu del planeta, organitzada per l’entitat ecologista australiana WWF.

L’acció va coincidir amb el vespre previ al canvi d’hora, amb l’avançament dels rellotges d’una hora, una mesura que es fa cada primavera per aprofitar al màxim la llum solar de la tarda i intentar estalviar en el consum elèctric ja que el vespre és el moment del dia en què més s’utilitzen els electrodomèstics i aparells que funcionen amb el corrent elèctric.

Durant l’any també es podrà visitar a totes les parròquies l’exposició itinerant La llum: més enllà de la bombeta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT