PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una esquiadora perd la vida a la pista Font Roja del sector Pal

La dona va col·lidir amb un arbre en una zona fora del traçat

Per El Periòdic

Imatge d’una de les pistes de Vallnord a l’inici de la temporada hivernal.
Imatge d’una de les pistes de Vallnord a l’inici de la temporada hivernal. | Àlex Lara
Una dona de 45 anys va perdre ahir la vida després de patir un accident a la pista de la Font Roja, del sector de Pal. L’esquiadora, que era de procedència portuguesa, baixava per la citada pista de l’estació de Vallnord quan, per motius que encara es desconeixen, va sortir del traçat marcat i va topar amb un dels arbres, col·lisió que li va suposar la mort malgrat el posterior trasllat al centre hospitalari per intentar salvar la seva vida.
 
En rebre l’avís del succés, el servei de pisters de l’estació es va desplaçar fins al lloc dels fets. Un cop allà, i en estreta coordinació amb el centre mèdic del sector de Pal, es va decidir trucar al Servei d’Urgències Mèdiques per tal de demanar l’helicòpter de forma immediata. L’aparell va dirigir-se cap a les pistes a les 11:30 hores.
 
Un cop arribat fins a la zona l’helicòpter medicalitzat i la metgessa del centre mèdic de Pal, l’equip sanitari va procedir a practicar les primeres atencions mèdiques i es va decidir l’evacuació fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on no es va poder fer res i poques hores més tard la pacient va perdre la vida. 
 
El cos de Policia d’Andorra es va desplaçar fins al lloc dels fets per fer l’atestat corresponent i així poder determinar les causes de l’accident.
Des de l’estació d’esquí van emetre un comunicat de premsa mitjançant el qual s’informava sobre la tragèdia. Des de l’estació de Vallnord van lamentar profundament aquest accident, al mateix temps que van voler transmetre el seu condol als familiars de l’esquiadora.
No ha passat un mes d’ençà el darrer accident a les pistes d’esquí del país. El passat dia 9 de març, també a Vallnord, un esquiador de només 17 anys perdia la vida.
 
En aquesta ocasió, els fets tenien lloc al sector d’Arinsal, a la pista de les Marrades. El jove britànic, que estava en companyia de la seva mare, va caure en una àrea boscosa, col·lisionant amb un arbre.
 
Aparentment, el jove sabia esquiar però va desapareixer de la vista de la mare mentre esquiaven. La Policia tampoc no va arribar a esclarir la causa per la qual el jove va desviar-se fins a anar a parar a la zona d’arbres on malauradament va morir.
PUBLICITAT
PUBLICITAT