PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

800 estudiants participen a l’Olimpíada de Matemàtiques

Els 20 millors de la prova competiran a la segona fase

Per El Periòdic

Participants en una Olimpíada de Matemàtiques.
Participants en una Olimpíada de Matemàtiques. | Àlex Lara
Uns 800 alumnes de segon curs d’ESO i l’equivalent en nou centres de tots els sistemes educatius han participat en la primera fase de la 26a Olimpíada de Matemàtiques que va començar el 10 de març. El professor Alfredo Domínguez va explicar ahir que els participants poden portar les matemàtiques «a l’entorn real», alhora que es potencia la intuïció, el raonament, la imaginació i la deducció.

La coordinadora de l’olimpíada, Maria Auxiliadora González, va afegir que l’Olimpíada reforça les relacions i l’intercanvi entre el professorat i l’alumnat, segons informa l’ANA.

Els 20 millors classificats de la prova accediran a la segona fase de l’Olimpíada que tindrà lloc el 13 de maig al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb problemes matemàtics per a tots els participants. La segona part constarà de proves per equips en una mena de gimcana matemàtica. Els 15 participants amb les millors qualificacions i els guanyadors de la prova per equips de la segona fase rebran obsequis. Els dos guanyadors del certamen participaran en l’Olimpíada Nacional de Matemàtiques d’Espanya i rebran un premi en metàl·lic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT