PUBLICITAT

Andorras la Vella

Els botiguers de Riberaygua creen una nova associació

L’entitat vol erigir-se a l’estiu com el barri del Cirque du Soleil coincidint amb les representacions de la companyia

Per Josep Romero

Més d’una vintena de comerciants i restauradors de Riberaygua i Travesseres van decidir fa uns dies constituir-se com nova associació després de la dissolució de la de petits botiguers. Un dels seus impulsors és l’actual vicepresident en funcions de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra, FACA, Antonio Miralles, el qual va explicar que la seva creació es deu a la necessitat de defensar els interessos concrets d’aquest col·lectiu i, a priori, es mantindran al marge de les activitats que desenvolupi l’entitat d’empresaris de l’avinguda del Fener també de la capital. Miralles va indicar que els objectius que defensen no són compartits amb els dels  botiguers del Fener.

Al respecte va indicar que «les seves prioritats són oposades a les nostres», tot assegurant que «els del Fener realitzen accions promocionals sense comptar amb ningú, el que no respon a la nostra filosofia com a entitat». Va afegir que «volem diferenciant-nos fent les coses d’una altra manera».

La nova associació té a punt els seus nous estatus fundacionals. A partir de la reunió que mantindran demà s’activarà tot el procediment que passa primer, per la celebració de l’assemblea general, formalitzar l’acte de constitució i finalment el nomenament dels càrrecs i de la nova junta directiva. Si els terminis es compleixen a finals del mes d’abril, l’entitat estarà ja a ple funcionament. En paral·lel estan treballant en la creació d’un pla d’animació amb un calendari d’activitats que ha començat a dibuixar-se i que tirarà endavant a partir de l’estiu.

Per a Miralles es tracta «de fer tres o quatre actuacions promocionals com a màxim durant l’any». Una de les primeres accions, que compta ja amb el vist-i-plau dels empresaris, es realitzarà a partir del juliol coincidint amb l’estada al Principat del Cirque du Soleil.

La idea és que durant els dies de les funcions, Riberaygua es converteixi «en el barri del Cirque du Soleil». Cada establiment explicarà en el seu aparador una breu història de la representació circense amb una ambientació pròpia que comptarà amb la complicitat de la nova entitat. Això no implicarà grans despeses per als propietaris, «seran mínimes», i a més s’espera l’ajut econòmic d’Andorra Turisme i del Comú de la capital.

Miralles va avançar que totes dues institucions estan informades de les seves intencions i van mostrar certa empatia envers la iniciativa. Aquesta acció es complementarà amb la instal·lació de banderoles als fanals i algun tipus de pancartes al carrer.

A la tardor una altra actuació dinamitzadora de la zona es farà coincidir amb la tornada a l’escola i altra durant les festes nadalenques.

CALENDARI DE REBAIXES/ D’altra banda, Miralles va valorar satisfactòriament que el Govern hagi aprovat el calendari definitiu de rebaixes, segons el qual tant les d’estiu com les d’hivern començaran el tercer divendres dels mesos de juny i de desembre, respectivament.

La FACA creu que malgrat que és positiu l’establiment d’unes dades fixes, la mesura pot perjudicar als petits establiments que tindran que fer un esforç addicional per tal de poder adaptar-se al nou reglament i buscar l’equilibri «entre l’avançament de les rebaixes i l’establiment dels descomptes», va assenyalar. Especialment la campanya de Nadal pot perjudicar als negocis més petits que és «quan s’asseguren les millors cotes d’explotacions». Tot i així fixar el tret de sortida per a tots en un dia de concret permetrà competir amb d’altres mercats de proximitat, principalment amb l’espanyol que les comença més tard.

L’excepció a aquest calendari les protagonitzen a Andorra les grans cadenes d’establiments de roba i complements com ara Zara que inicien aquest període descomptes fent-lo coincidir amb l’espanyol, «la qual cosa caldria canviar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT