PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Intervinguts a l’Alt Urgell 230.000 euros en una setmana

La Guàrdia Civil ha incrementat aquests darrers dies les actuacions en contra del blanqueig

Per El Periòdic

Comís de divises procedents d’Andorra requisades pels agents duaners.
Comís de divises procedents d’Andorra requisades pels agents duaners. | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va intervenir durant la setmana passada un total de 231.130 euros procedents d’Andorra, en el marc de nou actuacions dutes a terme pel cos a l’Alt Urgell en l’àmbit de la lluita contra el blanqueig de capitals.

La intervenció més important però, va tenir lloc divendres passat, 20 de març, quan efectius del cos policial van localitzar 72.000 euros amagats a l’interior d’un vehicle. Els ocupants eren dos veïns de València, de 27 i 46 anys. La inspecció es va fer a la N-260, al terme municipal de la Seu d’Urgell.

Més detencions  / En una altra actuació, diumenge passat a la C-14, a Ribera d’Urgellet, les autoritats van localitzar la quantitat de 60.265 euros ocults en la guantera i en una motxilla d’un turisme. La conductora era una veïna de Barcelona de 68 anys.

En la resta d’actuacions, els agents van intervenir uns altres 97.865 euros. En tots els casos van ser persones de nacionalitat espanyola i, principalment, residents a Madrid o bé a Barcelona.

La Guàrdia Civil va denunciar els infractors per incomplir la normativa que regula el blanqueig de capitals, en superar la quantitat de diners que aquesta permet entrar sense declarar. En aquests casos, els infractors poden continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de mínim de supervivència i la resta queda requisada pels cossos policials.

Les divises confiscades queden a disposició de la Comissió de prevenció de blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya. Els agents informen de que les accions contra el blanqueig de diners seguiran presents, i si escau, s’augmentaran per a que es pugui mantenir l’ordre dels capitals del Principat i voltants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT