PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Campionats del Món 2019 de piragüisme a la Seu i Sort

La candidatura pirinenca va ser escollida dissabte a Marràqueix

Per EL PERIÒDIC

Membres de la candidatura organitzadora de la Seu i Sort.
Membres de la candidatura organitzadora de la Seu i Sort. | Ràdio Seu
La candidatura conjunta formada per Sort i la Seu d’Urgell va ser escollida el dissabte passat seu del Mundial de Piragüisme d’aigües braves de l’any 2019. L’opció catalana es va imposar a la ciutat de Bratislava en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), que es va fer en el transcurs de la reunió celebrada a Marràqueix (Marroc). Sort i La Seu van guanyar clarament a Bratislava. Per reforçar davant de la ICF la implicació de l’estat espanyol i de la Generalitat en la presentació de la candidatura catalana van intervindre  Miguel Cardenal, Secretari d’Estat per l’Esport i President del Consell Superior d’Esports i Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, que van destacar l’experiència de les dues poblacions de muntanya en l’organització de competicions internacionals i van recordar el passat de la Seu d’Urgell com a subseu olímpica del piragüisme dels Jocs Olímpics de 1992.
 
Els alcaldes de Sort i de la Seu d’Urgell van manifestar la seva satisfacció amb l’elecció pel que suposa de promoció i activitat turística esportiva pels seus respectius municipis. La designació mundialista comporta la inclusió de competicions test prèvies.  
 
L’alcalde de Sort, Llàtzer Sibir, va destacar que «el mundial servirà per fer una instal·lació fixa única al món per a la disciplina de estil lliure amb la qual volem acabar de posicionar Sort com a referent mundial de les aigües braves». La Noguera Pallaresa és un actiu turístic importantíssim i és el bressol internacional de la disciplina d’estil lliure A més «suposa un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals».

Per la seva banda, l’alcalde de Seu va dir que «la candidatura té el suport ciutadà i és una aposta de la localitat per refermar el seu paper de lideratge en els esports outdoor, com ja es va demostrar en els Jocs  del 92 i en els campionats del món que es van realitzar a la ciutat el 1999 i el 2009».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT