PUBLICITAT

L'exemple de l'estació de Font Romeu aplicat a la Massana

EL PERIÒDIC
LA MASSANA

L’arquitecte bioclimàtic, Zygmund Knyszewski, va presentar ahir al matí el projecte d’eco estació de muntanya que ha triat Font Romeu per aplicar a les seves pistes, d’entre els sis que s’havien presentat. Ho va fer en el marc de la segona jornada del Saló Pirineu Sostenible, que es va centrar en l’estalvi energètic. Knyszewski va indicar com a principal característica del projecte el fet de poder accedir a les pistes d’esquí sense haver de fer servir el cotxe, fent ús del telecabina que s’agafa des del centre de la ciutat. Va posar d’exemple el cas de la Massana, i va dir que les estacions d’esquí andorranes podrien considerar-se sostenibles.

La conferència de l’arquitecte bioclimàtic titulada Font Romeu, naixement d’una eco estació de muntanya va tractar sobre el projecte que es va triar, d’entre els sis presentats, i que pretén modificar la imatge de l’estació convertint-la en un lloc on els esquiadors puguin pujar a peu i baixar esquiant. La idea és que els visitants puguin gaudir dels elements característics de Font Romeu, com són el forn solar productor d’energia, el reforç de l’accessibilitat amb la implantació del telecabina, cridar l’atenció dels eco turistes i crear un centre de reciclatge dels residus per la producció d’energia.

En aquest sentit, Knyszewski va dir que es podria agafar l’exemple de Font Romeu i aplicar-lo, en aquest cas a la Massana, tenint en compte les solucions que s’han trobat a la vila francesa per als embussos de trànsit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT