PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fotografies per entendrir FinCEN

Els 270 treballadors de l’entitat plantegen mesures perquè tinguin en compte el seu futur

Per E.J.M./Foto:Tony Lara

Un client intenta treure diners d’un caixer sense èxit, ahir.
Un client intenta treure diners d’un caixer sense èxit, ahir. | TONY LARA
270 persones treballen a BPA. Gairebé 300 famílies que estan inquietes pel desenllaç de l’afer BPA i pel seu futur laboral immediat. Per implorar menys mà dura, els empleats de la banca intervinguda volen provar una mesura a la desesperada: enviar al FinCEN (departament del Tresor dels Estats Units que vigila el frau) fotografies dels treballadors de l’entitat amb les seves famílies. La iniciativa pretén que el FinCEN tingui en compte que més enllà dels presumptes blanquejadors de diners procedents del crim organitzat, a BPA hi treballen persones amb família, amb esperances, il·lusions i projectes de futur. 
 
El cas BPA està donant la volta al món. Cada nova informació que es coneix es multiplica per centenars a les xarxes socials. Twitter bull. Opinions, piulades de diaris generalistes i especialitzades, fotografies (entre les quals una de Tony Lara, fotògraf d’El Periòdic d’Andorra), crítiques, peticions de confiança...  
 
Durant la jornada d’ahir, fent una simple recerca de les sigles BPA van aparèixer més d’un miler de piulades, sense comptar tots els que no contenien el mot BPA. A més de la informació sobre el corralito, les cues per treure diners, l’entrada a presó de Joan Pau Miquel, la rebaixa de Fitch a BPA com a bo escombraries i el concurs de creditors de Banco Madrid, entre les piulades d’ahir hi havia una notícia d’Economia Digital titulada España aprovechará la caída de BPA para acorralar a los Pujol y Bárcenas i el ressò que el cas està tenint en la premsa de Veneçuela ja que hi està implicada la companyia pública Petróleos de Venezuela. 
 
BPA seguirà en boca de tothom durant els pròxims dies i, mentrestant, no seria estrany que els bancs de Suïssa es freguin les mans per rebre amb els braços oberts els fons retirats de la banca andorrana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT