PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’envia a Andorra informació dels comptes de Petrov

El rus està essent investigat per blanqueig de capitals

Per EL PERIÒDIC

Edifici de la justícia.
Edifici de la justícia. | ANA
La Fiscalia Anticorrupció, amb el vistiplau del jutge Eloy Velasco, va remetre divendres passat a les autoritats andorranes documentació sobre la causa per la qual s’investiga el mafiós rus Andrei Petrov. La Fiscalia General d’Andorra va demanar el mateix divendres 13 de març dades d’aquesta investigació del Jutjat Central d’Instrucció número 6. L’individu investigat està acusat per blanqueig de capitals en relació amb inversions de la màfia russa a Andorra i la Costa Brava. En l’informe hi constava a més tota la informació bancària d’aquest i altres dels investigats. 
 
Andrei Petrov va ser detingut en l’anomenada operació Clotilde, en què també va ser arrestat l’exalcalde de Lloret i diputat de CiU Xavier Crespo, encara que, en tractar-se d’un aforat, el jutge Velasco es va inhibir a favor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Petrov però va ser posat en llibertat amb una fiança de 80.000 euros des del 15 de gener després d’ingressar a la presó el 2013, segons van informar aquest dilluns fonts jurídiques. 
 
Els investigats en aquesta causa estan acusats de blanquejar més de 56 milions d’euros en dos anys en negocis i projectes de tota mena a Catalunya, a través d’una xarxa d’empreses vinculades a Semion Mogilevich, van poder trobar un dels deu delinqüents més buscats per l’FBI. La xarxa havia arribat a patrocinar, a través d’alguns dels seus membres, a clubs esportius de la zona i comptava amb diverses societats i col·laboradors ubicats a les illes Seychelles, Xipre, Andorra, la República Eslovaca o les illes Verges britàniques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT