PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Consell d'Administració de Banco Madrid dimiteix en bloc

Panamà també intervé la BPA

Per EL PERIÒDIC

Façana d'una de les oficines de la BPA, a Andorra la Vella.
Façana d'una de les oficines de la BPA, a Andorra la Vella. | TONY LARA
El Consell d'Administració de Banco Madrid ha dimitit en bloc en l'assemblea extraordinària que l'entitat va celebrar ahir dimecres a la nit. Banco Madrid va ser intervingut ahir de forma preventiva pel Banc d'Espanya després que també s'intervingués la seva matriu, Banca Privada Andorrana (BPA), en el marc d'una investigació per presumpte blanqueig de capitals. Fonts de Banco Madrid van confirmar la notícia i van explicat que la dimissió té l'objectiu de facilitar la tasca dels dos interventors designats pel Banc d'Espanya.

En un comunicat Banco Madrid ha assegurat que amb aquesta mesura el Consell d'Administració que plega persegueix l'objectiu d'eliminar "qualsevol dubte possible" sobre l'estabilitat del banc madrileny.

Panamà també intervé / La Superintendència de Bancs de Panamà va intervenir Banca Privada d'Andorra arran de les acusacions dels Estats Units que vinculen l'entitat amb el blanqueig de diners del crim organitzat. Segons va anunciar l'organisme a través d'un comunicat, la decisió s'ha pres "davant de la potencial impossibilitat de BPA Panamá S.A. a tenir accés real a la majoria dels actius per fer front als seus dipositants". La majoria dels actius líquids, afegeix "estan en el banc del grup a Andorra". "Els interessos dels dipositants corren perill i és necessari procedir amb la presa de control administratiu i operatiu immediat de BPA Panamá S.A", assenyala el comunicat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT