PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un noi britànic de 17 anys mor a la pista Les Marrades d’Arinsal

El jove esquiador va perdre la vida en xocar contra un arbre

Per E.J.M.

Un tram de la pista Les Marrades, davant de l’hotel Crest d’Arinsal.
Un tram de la pista Les Marrades, davant de l’hotel Crest d’Arinsal. | El Periòdic
Males notícies per a l’esport blanc. Un jove esquiador de 17 anys va morir ahir en impactar contra un arbre mentre descendia la pista Les Marrades, al sector d’Arinsal de l’estació de Vallnord. La Policia investiga les causes del tràgic accident que ha provocat el decès del noi britànic. En el moment del xoc, el jove duia el casc posat, segons van confirmar els bombers.
 
Els bombers van rebre un avís a les 16.44 que els pisters d’Arinsal havien iniciat la recerca del jove ja que la seva mare n’havia denunciat la desaparició. Tan sols vint minuts més tard, l’equip de recerca va localitzar en un bosc el noi inconscient que, aparentment, s’havia sortit de la pista i havia impactat violentament contra un arbre. Lamentablement, només en van poder certificar la mort. El noi ja no va ingressar a urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tal com va confirmar el cap de guàrdia del centre hospitalari. Un metge forense va certificar la defunció i l’aixecament del cadàver.
 
El trasllat dels equips mèdics, policials i el metge forense i, finalment, el del cos del jove, es van realitzar amb helicòpter ja que el noi estava en un bosc, forapista. Les Marrades és la pista que comunica Comallemple amb el peu de pista, i és una pista sinuosa que, com el seu nom indica, fa marrades (corbes).
 
Vallnord va explicar que fins al llocs dels fets es van desplaçar el servei mèdic de les pistes, el Servei Mèdic d’Urgències (SUM), bombers, policia, el batlle, el metge forense i la direcció de l’estació, a més del cònsol major de la Massana i president d’EMAP (la societat que gestiona les pistes d’Arinsal i de Pal), David Baró. Tant Baró com el director de Vallnord, Martí Rafel, van lamentar els fets i es van posar a disposició de la família, a la qual van expressar el seu condol, i de la policia per esclarir les causes del malaurat accident. 
 
El jove britànic estava de vacances a Andorra amb la seva família. Durant l’esquiada, en algun moment la seva mare el va perdre de vista per les pistes i en adonar-se que no tornava va alertar l’estació. Vallnord va explicar que l’accident va ocórrer cap a la una del migdia.
 
REPERCUSSIÓ A LES XARXES / Les xarxes socials es van omplir de missatges de consol. A Twitter, Vallnord va dir: «Tanquem el dia amb males notícies. Un esquiador ha perdut la vida A Arinsal. Lamentem l’accident i el nostre pèsam a la família. DEP». El cònsol massanenc, en nom d’EMAP, va expressar: «Mor un jove esquiador de 17 anys a Arinsal. Lamentem profundament el tràgic accident i transmetem el condol als seus familiars i amics. EMAP».
 
El jove portava el casc en el moment de l’accident. L’ús del casc és obligatori per als infants quan practiquen esquí escolar o esquí en qualsevol escola d’esquí del país però cada vegada és més habitual que els esquiadors l’utilitzin, sobretot els més joves.
 
Cada temporada d’esquí s’ha de lamentar algun accident d’esquí mortal al país. El 29 de gener passat, un home 49 anys de nacionalitat russa va morir en un accident d’esquí al sector de Grau Roig, a Grandvalira. Els fets van tenir lloc a la pista Serrat Pinós, on l’home va impactar contra una pilona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT