PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘¡Hasta luego, cocodrilo!’, el debut de Soledad Mora

L’andorrana s’estrena en la narrativa de ficció amb una novel·la

Per EL PERIÒDICESCALDES-ENGORDANY

Portada del llibre '¡Hasta luego, cocodrilo!'.
Portada del llibre '¡Hasta luego, cocodrilo!'. | Editorial Martínez Lázaro
Nova saba per a les lletres andorranes. Soledad Mora (1955) debuta en la narrativa amb la novel·la d’humor ¡Hasta luego, cocodrilo! (editorial Martínez Roca, 2015). La trama, contada en primera persona per la protagonista, Gloria Arnau, presenta una dona altiva i orgullosa, acostumada a tenir-ho tot i a viure amb tots els luxes.
 
Gloria és una dona capritxosa, capaç d’enfadar-se violentament si no aconsegueix allò que vol, habitualment un producte de luxe. La protagonista fa 25 anys que està casada amb un dels empresaris més rics i poderosos de Barcelona, Javier Arnau, i renega de la seva vida a Andorra: «No vull recordar aquella adolescència mediocre a Andorra, crec que l’he esborrat de la meva ment. Abans de conèixer a Javier, tot era feina, privacions i mals rotllos, sempre ajudant els meus pares en l’hotelet que teníem llogat com a negoci. Li dèiem hotelet entre nosaltres, amb aires de grandesa, però allò era, a totes llums, una pensió pura i dura».
 
La protagonista ha posat l’ull en una bossa de mà negra de pell de cocodril, marca Birkin, però val 24.000 euros, un preu escandalós fins i tot per al seu acabalat marit. Gloria li demana al seu marit pel seu 50è aniversari però acaba descobrint que ell li ha comprat a una altra dona, molt més jove que ella. Finalment, Gloria i Javier se separen però l’acord de divorci no és el suficientment sucós per a que la protagonista mantingui el seu ritme de vida. Com s’ho farà?
 
Segons la nota de premsa de l’editorial, ¡Hasta luego, cocodrilo! és una novel·la «irreverent i amb un ritme narratiu molt visual» que  descobreix «un personatge que passa de l’arrogància a la inseguretat en qüestió de dies». Mora enfronta Gloria als temuts 50 anys i la posa en una situació personal i econòmica molt crítica. Gloria es veu abocada a abandonar la seva vida de luxe desenfrenat i a habituar-se, si pot, a viure d’una manera molt més modesta i adaptada a les circumstàncies actuals. «Però jo sé que paga la pena continuar mantenint la llegenda de Gloria la Superwoman. Encara que m’odiïn pel perfecta que sóc en tot, no tenen més remei que admetre-ho. Gloria la Superwoman, em repeteixo, i ho dic en veu alta, orgullosa de mi mateixa», argumenta Gloria en la novel·la.
 
Soledad Mora va estudiar Dret i ara, mare de dos filles i àvia de dues nétes, s’ha decidit a llençar-se en el món literari. La seva primera obra retrata, amb humor i ironia, una dona burgesa que ha oblidat els seus orígens humils i a qui, de cop i volta, la vida se li capgira. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT