PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Moció de suport als aturats que busquen feina a Andorra

El grup d’ICV-EUIA demana més flexibilitat del mercat laboral andorrà

Per JOSEP ROMERO

Instantània del pas fronterer del riu Runer.
Instantània del pas fronterer del riu Runer. | Tony Lara
El Ple de l’Ajuntament de la Seu debatrà aquest vespre una moció del grup municipal d’ICV-EUIA en la què es demana que el consistori doni el seu suport a les persones en situació d’atur en aquesta localitat i que busquen treball a Andorra. 
 
La iniciativa es basa en el recent conveni signat entre l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i la Unió Hotelera d’Andorra que inclou la col·laboració entre ambdues entitats en l’àmbit dels recursos humans i que ha de servir, entre d’altres, per facilitar la mobilitat laboral del col·lectiu dels transfronterers.
Aquest conveni, segons s’indica en el text, ha generat «expectatives en el col·lectiu d’aturats de la nostra ciutat ja que donat el gran potencial turístic i hoteler d’Andorra pot significar oportunitats de treball per urgellencs i urgellenques que busquen feina en aquest sector».
 
Tanmateix es reconeixen les gestions dutes a terme per l’alcalde Batalla davant les autoritats del Principat destinades a facilitar la contractació d’aquestes persones en empreses andorranes.
 
Segons manifesten els col·lectius d’aturats, les empreses d’Andorra ofereixen llocs de treball però el sistema de quotes existent «fa difícil la tramitació del permisos de treball sense que s’hagi observat cap preferència per la seva condició»
El grup municipal d’ICV-EUiA té clar que l’Ajuntament de La Seu d’Urgell no té cap competència en assumptes laborals i molt menys d’un altre país però «el que si té es la obligació de donar el màxim suport als seus conciutadans i en especial als col·lectius més castigats per la crisi com son les persones en situació d’atur».
 
La proposta podrà tirar endavant ja que es previsible que la major part dels grups representants en el consistori li donin el seu vist-i-plau. Membres de l’Associació de Desocupats de l’Alt Urgell tenen previst assistir-hi a la sessió plenària que s’iniciarà a partir de les vuit del vespre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT