PUBLICITAT

Compromís X La Seu proposa un debat sobre el futur de l’Hospital

La xerrada anirà al voltant dels canvis que ha patit el centre sanitari i tots els seus efectes

Hospital de La Seu d'Urgell
Hospital de La Seu d'Urgell | Tony Lara
La plataforma Compromís X La Seu organitzarà demà divendres a les 20.15 hores, a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, un debat amb el títol Hospital de La Seu. Quin futur volem?. A la ponència, l’exdirector del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté, exposarà diversos punts sobre l’àmbit sanitari en un acte que será moderat, dirigit i presentat per Òscar Ordeig. En el plantejament del debat, Compromís X La Seu assenyala que el centre mèdic ha patit retallades en els ingressos provinents de la Generalitat de Catalunya, «que han dut a la pèrdua d’especialistes, la disminució de les visites dels que resten, la reducció de la plantilla i la retallada de salaris».

En el debat públic es vol plantejar l’afectació en els usuaris i les seves conseqüències a llarg termini, més enllà de l’augment de les llistes d’espera. També es posarà sobre la taula la pregunta de si està garantida la salut pública a la Seu i comarca, sobretot, atenent a tots aquests canvis. Òscar Ordeig tancarà la ponència de Sabaté oferint als assistents els compromisos de la plataforma en l’àmbit sanitari, «de vital importància per als urgellencs i la resta de la comarca». Ordeig també indica que «l’objectiu final de l’acte serà oferir eines per entendre i valorar el futur del servei de l’Hospital de la Seu».

Un cop hagi finalitzada l’exposició dels ponents s’obrirà un torn d’intervenció perquè tothom pugui expressar les seves inquietuds, preguntes o suggeriments relacionats amb la problemàtica sanitària de la Seu. La iniciativa s’emmarca en el conjunt de xerrades sobre matèries de preocupació ciutadana que la plataforma, Compromís X La Seu, va iniciar el passat mes de febrer amb una exposició sobre transparència a l’Ajuntament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT