PUBLICITAT

Organyà

Obres per millorar la seguretat viària a la zona dels Tres Ponts

L’actuació consistirà en la col·locació de barreres i malles per evitar la caiguda de blocs de pedra

Per EL PERIÒDIC

Despreniment a la zona propera a Organyà de Tres Ponts.
Despreniment a la zona propera a Organyà de Tres Ponts.
Aquest dimarts s’han iniciat les obres de reforç i protecció de talussos a la zona del congost de Tres Ponts, a la C-14. L’objectiu de la intervenció és evitar la caiguda de blocs de pedra a la carretera i garantir-hi així la seguretat viària. Els treballs tenen un pressupost de 250.000 euros i finalitzaran en dos mesos, aproximadament. El tram on s’actuarà té una longitud d’uns 400 metres, la zona està situada a prop del túnel d’Organyà.

En primer lloc es durà a terme el sanejament previ d’uns 800 metres quadrats de front rocós per tal d’extraure els blocs que podrien presentar un risc de caure a la via. Posteriorment, s’instal·laràn 55 metres de barreres dinàmiques, de 5 metres d’alçada, distribuïdes en forma de visera entre les boques nord i sud del túnel. A més a més, es preveu la col·locació de 240 m2 de malla metàl·lica i 140 m2 de malla dinàmica.

Els primers treballs poden comportar talls puntuals en el trànsit, en els dos sentits de la via. Quan es produeixin aquestes afectacions, es desviarà el trànsit per la carretera antiga, tot donant pas alternatiu als vehicles. Una vegada finalitzada la jornada d’obres, es restablirà el trànsit en els dos sentits.

Gran satisfacció de Batalla Davant d’aquesta actuació per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, s’ha felicitat per haver aconseguit «donar resposta a una necessitat urgent del territori». Batalla ha afegit també que ha estat bàsic en el compromís «el treball conjunt portat a terme pel grup de veïns de l’Alt Urgell que va iniciar una recollida de signatures per demanar les obres, i la implicació i gestions fetes pels diferents responsables polítics de la zona”. L’alcalde urgellenc afirma també que intentaran agilitzar les obres el màxim possible per facilitar la conducció viària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT