PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els aturats demanen accés al mercat de treball andorrà

ICV presentarà una moció a l’ajuntament de la Seu d’Urgell

Per El Periòdic

Un vehicle es disposa a travessar la frontera del riu Runer.
Un vehicle es disposa a travessar la frontera del riu Runer. | Ràdio Seu
L’Associació d’Aturats al Pirineu es va reunir ahir amb l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, per demanar-li que intercedeixi per a que el mercat de treball andorrà sigui més flexible per als aturats pirinencs. La petició s’acompanya d’un miler de firmes recollides en les últimes setmanes. Montobbio es va comprometre a fer el seguiment de les peticions del col·lectiu.
 
L’entitat, tot i que accepta que els residents al Principat d’Andorra han de ser prioritaris a l’hora de ser contractats, reclama que en temporades com la d’hivern no es recorri a contractar personal a tercers països, com l’Argentina o Portugal, tenint en compte que hi ha molta gent sense feina més a prop. L’Associació d’Aturats al Pirineu també lamenta els entrebancs legals per trobar una feina a Andorra mentre que a la inversa considera que no succeeix.
 
D’altra banda, el grup d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) demanarà en el plenari del pròxim 9 de març que l’ajuntament de la Seu d’Urgell doni suport material i econòmic a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell per canalitzar les ofertes laborals d’Andorra, com estableix el conveni firmat recentment amb la Unió Hotelera andorrana.
 
ICV recorda que el conveni transfronterer ha de servir per facilitar la mobilitat laboral, fet que genera expectatives en el col·lectiu d’aturats, però adverteix que el sistema de quotes andorrà no ho facilita. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT