PUBLICITAT

6,8 milions per a despeses del túnel de la Tàpia i la galeria d?Envalira

El periòdic
Andorra la vella

Periodic
A la dreta, les obres de la galeria tècnica del túnel d?Envalira Foto: TONY LARA

el Govern ha aprovat dos avenços de fons, per un import total de 6,8 milions d’euros. El primer avenç de fons, per un import de 5,4 milions d’euros, correspon a la construcció de la galeria tècnica del túnel d’Envalira i als pagaments que, per aquest motiu, s’han de fer al Comú d’Encamp, mentre que l’avenç d’1,4 milions d’euros és per fer front a la despesa derivada de la taxa comunal de l’abocador de la Rabassa per a les obres de la variant de Sant Julià de Lòria. Els decrets respectius van ser publicats ahir al BOPA.

El decret del Govern recull el caràcter «d’extrema urgència» d’aquesta inversió, que queda justificat «per la necessitat de disposar de la galeria de serveis i d’evacuació paral·lela del túnel d’Envalira abans de l’estiu de 2011. De fet, en la visita d’obres que va fer a l’estiu, el ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va explicar que la infraestructura, que ha de permetre evacuar les persones en cas d’un eventual accident, estarà enllestida l’abril de l’any vinent, és a dir, quatre mesos més tard del que s’havia previst inicialment.

Els motius del retard són, d’una banda, les mateixes característiques del terreny, més complicat del que semblava en un principi, i, de l’altra, el conflicte amb el Comú d’Encamp per l’abocament de terres en terrenys comunals.

L’avenç de fons aprovat servirà per fer front justament a un seguit de despeses complementàries al contracte d’obra inicial i que corresponen als treballs d’arranjament dels dipòsits de terres a les boques del túnel d’acord amb el conveni entre el Govern i el Comú d’Encamp (40.722,53 euros); a la taxa comunal de l’abocador del Maià (444.199 euros); als lloguers temporals dels terrenys al Comú d’Encamp i a l’increment dels moviments i els apilaments interns de terres derivats de la sentència del Tribunal Constitucional, relativa a un conflicte de competències entre el Govern i el Comú d’Encamp (884.649,49 euros i 1.035.000 euros, respectivament).

A més, en el decret, el Govern adverteix que, si no es pot disposar de la quantitat de 5.423.194,14 euros, s’hauran d’aturar les obres. Del total de l’avenç, 1.898.117,95 euros (35%) corresponen al Govern; 2.711.597,07 euros (50%), a FEDA i 813.479,12 euros (15%), a Andorra Telecom.

abocaments de runa/El segon decret que autoritza un avenç de fons per pagar la taxa comunal de l’abocador de la Rabassa, on s’han de dipositar les terres sobrants de les obres de la desviació de Sant Julià de Lòria, concretament de la tercera fase, que inclou el túnel de la Tàpia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT