PUBLICITAT

El Pas de la Casa

Martí es compromet a invertir més diners al Pas de la Casa

Els demòcrates prendran mesures destinades a dinamitzar l’economia i rellançar el turisme

Per EL PERIÒDIC

Assistents a la reunió de poble celebrada al Complex Esportiu i Sociocultural del Pas de la Casa.
Assistents a la reunió de poble celebrada al Complex Esportiu i Sociocultural del Pas de la Casa. | EL PERIODIC
El candidat a la reelecció per DA, Toni Martí, no podia perdre l’oportunitat per explicar a la reunió de poble celebrada a darrera hora de divendres passat al complex esportiu i sociocultural del Pas de la Casa el que és una obvietat: la poca inversió que tradicionalment han destinat els successius governs que ha tingut el Principat a aquesta part del nord de la parròquia d’Encamp. Així davant un auditori format per uns cinquantena de persones, Martí va reconèixer d’una manera explícita que cal fer molt més del que s’ha fet fins ara per un territori que es mereix una més gran atenció de les diferents administracions públiques.
 
 Martí, amb el suport del representant de la llista nacional, Jordi Torres i dels candidats de la parroquial, Maria  Martisella i Carles Enseñat es va comprometre a prendre les mesures necessàries  encaminades a dinamitzar econòmicament el Pas i, alhora, rellançar el turisme. Al respecte el candidat de la formació taronja aposta per «posar més diners a la població encampadana perquè té un pes molt significatiu dins del Principat», representa el 20% del PIB i el 30% de les entrades de mercaderies al país. 
 
El cap de llista de DA va manifestar que la proposta és possible gràcies a les reformes econòmiques que es van dur a terme ja que «s’ha aconseguit equilibrar els comptes públics, fet que no passava des del 1997». En aquesta mateixa línia va subratllar que el Pas de la Casa «ha donat molt a Andorra i ara és hora que el Govern li retorni una part».
 
Per la seva banda, el candidat nacional, Jordi Torres, va insistir en la necessitat d’apostar per aquest territori per ser «el pulmó econòmic del país», destacant la feina feta com ara l’ampliació dels horaris comercials, la simplificació dels tràmits legals per obrir comerços o l’organització de les nit blanques per dinamitzar el turisme i el comerç, uns canvis que «han de continuar per aconseguir rellançar la zona i per arribar a la xifra de 9 milions de visitants anuals al Principat», va concloure. 

Agricultura i turisme 

D’altra banda els demòcrates defensen la idea de seguir treballant en l’àmbit de l’agricultura lligant-lo directament amb el sector turístic. En aquest context creuen necessari continuar apostant per projectes com l’exportació de productes autòctons d’Andorra i de qualitat a través de les oficines de turisme. 
 
La cap de cartell per la territorial de la Massana, Olga Gelabert, va manifestar que el sector ramader és important per poder mantenir «uns paisatges i un atractiu turístic durant la temporada d’estiu». 
 
DA  pretén, a més, seguir avançant amb accions com el segell de qualitat IGP a nivell europeu de la carn de qualitat de raça bruna andorrana i amb projectes «ben rebuts» pel sector, com la carn de pollí.
 
Gelabert va recordar que la intenció dels demòcrates és fer prevaldre els productes agrícoles com una de les especificitats andorranes per no  incorporar-los dins del futur tractat d’Associació amb la Unió Europea i mantenir l’Acord Duaner del 1991. 
 
Un acord que DA té previst començar a negociar, com estan fent ja Mònaco i San Marino, una vegada se celebrin les eleccions i amb caràcter prioritari, segons han manifestat de forma reiterada els dirigents del partit liderat per Martí. 
Un cop culminada la negociació la intenció és convocar a la ciutadania a un referèndum sobre la signatura de l’acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT