PUBLICITAT

Pintat exposa a la Cambra la necessitat d'un aeroport propi

  • Liberals d'Andorra ofereix diàleg als dos sindicats de la Policia
J.R.BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

 
Foto: LD'A

Les quatre candidatures que concorren a les eleccions generals arriben avui al final de la precampanya després d'uns intensos dies en els quals han mantingut contactes amb col·lectius, entitats, patronals i sindicats amb l'objectiu d'escoltar les reivindicacions i donar a conèixer les respectives propostes. De fet, poca diferència hi haurà a partir de demà amb la tradicional penjada de cartells, ja que els candidats s'han deixat veure amb força.

El cap de llista de Liberals d'Andorra, Josep Pintat, es va reunir ahir amb representants de la Cambra de comerç als quals els va perfilar les línies mestres del programa de la formació, entre elles les referents a infraestructures. Pintat va explicar que totes les vies de connexió són importants, però el que realment «desenclavaria el país i permetria enllaçar-lo amb la resta de capitals europees» seria que Andorra pogués disposar d'un aeroport propi. Pintat va aclarir sobre aquesta qüestió que la seva intenció si arriba a cap de Govern passa per encarregar un estudi «aprofundit i seriós» per veure si un aeroport és viable a Andorra. En ser preguntat per l'indret on aniria la instal·lació, Pintat va voler deixar clar que «primer toca saber si és una infraestructura que es pugui instal·lar al país». En altres aspectes comentats durant la reunió, en què també va ser-hi present el número 2, Jordi Gallardo, es va parlar de diversos temes que afecten el comerç i el món empresarial del país. Tots van coincidir en què per poder prendre decisions en cada àmbit cal conèixer primer els diferents indicadors i disposar de la màxima informació.

Pintat i Gallardo van rebre al matí a la seu de la formació representants dels dos sindicats de policia. Els portaveus del cos especial van mostrar un profund desacord amb les reformes empreses pel Govern durant la passada legislatura i sobre tot amb les formes, ja que, segons van explicar, la possibilitat de negociació «ha estat pràcticament inexistent». La llei que afecta les jubilacions, la manca de mitjans per poder dur a terme la feina en condicions òptimes i la mala imatge que s'ha creat d'ells va ser les principals preocupacions expressades durant la trobada. En aquest sentit, Pintat els va assegurat que «allà on estiguem després d'aquests comicis, sempre estarem oberts a parlar sobre els problemes que ens posin a sobre de la taula», i va afegir que «la seguretat nacional és un valor essencial i cal recuperar els valors del cos».

Trobada amb Amida / A la tarda Pintat va escoltar les reivindicacions de l'Associació de Minusvàlids i Disminuïts d'Andorra (Amida). La Seva presidenta, Agustina Grandvallnet, va insistir en què les seves demandes reiterades no reben resposta. Amida demana un pla estratègic per definir les línies d'actuació, un diàleg permanent amb l'Administració i que aquesta aporti solucions als problemes concrets, a més d'alleugerir la burocràcia. La disparitat de criteris entre la CASS i la Conava a l'hora de determinar el grau de discapacitat d'una persona és un altre dels problemes que creuen que hauria de resoldre el proper Govern, ja que d'aquest criteri depèn la pensió que s'atorga.

Grandvallnet també va lamentar que la Conavis només s'hagi reunit tres vegades al llarg de la legislatura passada i es va queixar de la poca operativitat d'aquest organisme. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.
 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT