PUBLICITAT

Reconeixement a 'Purito'

  • El Comú de Sant Julià canvia la denominació del Coll de la Gallina per afegir-li el nom del ciclista
  • Torrentallé confirma que també dedicaran una estàtua a Rodríguez, situada a dalt del port
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

 
El ciclista Purito Rodríguez i el cònsol menor Manel Torrentallé donant-se la mà després de la signatura del pacte de col·laboració, ahir Foto: Comú de sant julià

El ciclista Joaquim Purito Rodríguez tindrà el reconeixement «que es mereix» després d'anys de dur el nom d'Andorra arreu, i de mostrar sempre la seva estima pel país que el va acollir fa més de quatre anys. El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, i Purito van signar ahir un conveni de col·laboració per vincular el seu nom amb el Coll de la Gallina, el port descobert pels ciclistes el 2011 i que té totes les condicions per convertir-se, segons els professionals, en «llegendari». Així, el nom que acabarà portant el traçat és Coll de la Gallina, ruta Joaquim Purito Rodríguez. Torrentallé i el líder de l'equip Katusha ho van anunciar al programa El club de la mitjanit, de Catalunya Ràdio, que va fer un programa en directe des de la cota 1.600 de Naturlandia.

A més del canvi de nom, tal i com va anunciar Torrentallé, a dalt de tot hi col·locaran una estàtua de Purito. El cònsol menor es va desfer en elogis cap al ciclista, considerant-lo «un referent com a persona i com a esportista, algú de qui ens sentim molt orgullosos i de qui volem tenir un record per molts anys, per a tota la vida». Segons Torrentallé, el monument ha de despendre l'essència del que és Purito: «Sacrifici, treball diari i, sobretot, una humil i bona persona».

Etapa reina / Aquest any Andorra tindrà un paper molt especial a la Vuelta a Espanya, amb l'etapa reina que recorrerà les set parròquies i que es preveu com una de les més dures que s'hagin viscut mai, amb un desnivell rècord de 5.230 quilòmetres en 138 quilòmetres de traçat. El Coll de la Gallina, ruta Joaquim Purito Rodríguez serà, sense dubte, el port protagonista, catalogat d'especial. Torrentallé va recordar que Purito ha participat a l'hora d'elaborar el disseny de la cursa, tota una garantia tenit en compte que és un gran especialista en les etapes de muntanya.

El 31 d'agost arribaran els participants de la Vuelta al Principat, dormiran a Andorra i hi passaran el dia de descans preparant-se pel 2 de setembre. S'espera que sigui una jornada memorable de reconeixement als 80 anys i les 70 edicions de la cursa.

Escola de ciclisme / Durant l'entrevista, Torrentallé també va parlar de la possibilitat de que l'escola de ciclisme Joaquim Purito Rodríguez Sprint Club Andorra, creada conjuntament entre el corredor del Katusha i Emili Pérez, pugui acollir els intercanvis que es faran el proper estiu amb clubs de fora del país. El Comú de Sant Julià ha ofert les seves instal·lacions perquè «a Naturlandia troben unes instal·lacions fantàstiques per poder-hi fer l'esport, on la canalla estaria en una situació immillorable».

Retirada després de Rio? / Purito va reconèixer que la seva carrera està arribant al final, i es va marcar les olimpíades de Rio de Janerio 2016 com a data clau per decidir si es retira definitivament. El ciclista, amb dos fills de 4 i 6 anys, va reconèixer que «la família tiba moltíssim», i que «ja són molts anys, porto des del 2000 com a professional». Això sí, no va deixar res tancat: «Segurament el dia que ho deixi no serà per ganes; potser el 2017 el Giro d'Itàlia presenta un recorregut espectacular i hi voldré participar». De moment, aquest any té per davant un Tour de França i una Vuelta a Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.
 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT