PUBLICITAT

An-danda-ra estrena 'Bruixes'

  • La companyia de teatre presentarà del 5 al 7 de març la seva obra basada en llegendes andorranes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La directora de ?Bruixes' i coordinadora artística de l'ENA durant una entrevista Foto: àlex lara

Tres dones i un mut trenquen les regles per sobreviu en la comèdia, una època reservada al món dels homes en què joglars i comediants eren amos de palaus, d'escenaris i de carrers. Les actrius, a través de la seva fugida per les vall, ens transportaran entre llegendes, faules i bruixeria a viure la seva aventura.

Aquesta és la sinopsi de l'obra que la companyia de teatre An-danda-ra estrenarà sota el títol de Bruixes. Les representacions tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de març al Teatre Comunal a les 21.30 hores, en el marc de la 46a temporada de Teatre d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. El text de l'espectacle, escrit per Jèssica Casal i Irina Robles, està basat en llegendes andorranes.

An-danda-ra/ La companyia es va crear l'estiu del 2002 a Andorra la Vella i està formada per Mercè Canals, Lis Caubet, Carolina Caubet i Noemí Bové. An-danda-ra és un grup, segons ells mateixos, «compromès amb l'humor, la ironia, el drama i l'art».

La seva primera obra, estrenada l'any 2003, va representar la primera obra pròpia d'una companyia andorrana, sota la direcció de la pallassa Pepa Plana.

També han treballat, entre d'altres, sota la direcció de Juanjo Sánchez (ex component de La Cubana) o Jordi Llop Ferràs. En aquesta ocasió, a Bruixes, han treballat sota la direcció d'Irina Robles, coordinadora artística de l'Escena Naciona d'Andorra (ENA), amb Jèssica Casal com a ajudant de direcció.

Girona i Tàrrega / An-danda-ra, juntament amb l'ENA, han coproduït i adaptat l'obra de teatre La Casa de Bernarda d'Alba, de Federico Garcia Lorca, dirigida en aquest cas per la mateixa Robles. L'èxit de la versió andorrana la va portar a formar part de la programació del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), que es va celebrar a finals d'agost de l'any passat. Va ser la primera vegada en què una companyia andorrana va ser seleccionada per aquest festival.

Però els reconeixements per La Casa de Bernarda Alba continuen, i ha estat seleccionada també pel concurs de grups amateurs Ciutat de Tàrrega, un esdeveniment nascut l'any 1984. En aquesta 27a edició, s'hi han presentat 70 projectes, dels quals només sis han estat seleccionats per formar-hi part. La representació de la coproducció andorrana tindrà lloc el proper 21 de març al Teatre Ateneu de Tàrrega, a les 22.00 hores. El jurat del concurs premiarà el millor grup i muntatge, la millor direcció, actors principals, de repartiment i la posada en escena. El grup guanyador actuarà a la Fira de Teatre de Tàrrega el setembre del 2015. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.
 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT