PUBLICITAT

L'oposició demana l'impacte del Cirque du Soleil a la capital

  • Carmona i Vila temen que els cotxes aparquin en una altra parròquia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la sessió del comú d'Andorra la Vella, ahir Foto: ana / g. l. t.

Els consellers del grup socialdemòcrata i del grup mixt al Comú d'Andorra la Vella, Dolors Carmona i Josep Vila, van reclamar ahir un informe en què es detalli l'impacte econòmic que genera el Cirque du Soleil a la parròquia. Ho van fer durant la sessió de comú, on s'hi va aprovar, un any més, el conveni de col·laboració entre la corporació i Andorra Turisme, per tal de permetre la instal·lació del circ a part de l'aparcament del Parc Central. El cònsol major, Jordi Minguillón, va respondre que l'impacte econòmic net és de gairebé de 13'5 milions d'euros a nivell nacional. Tot i admetre que no hi ha cap estudi en què es detalli aquesta xifra a escala parroquial, va assegurar que d'aquest impacte nacional, «tranquil·lament, un 70 o un 80% es queda a Andorra la Vella». Tot i això, va afegir que «demanarem a Andorra Turisme si ens poden fer aquest desglossament».

Vila es va mostrar partidari que «si ve el Cirque, és millor que s'estigui a la capital que en una altra parròquia». Tot i això, va posar de manifest que «és important valorar quina repercussió té qualsevol acte que es faci a la parròquia».

És per això que «després de tres anys, hi hauria d'haver un informe, a més del de Govern», en què s'especifiqués l'impacte que té en la parròquia. Vila es va mostrar especialment interessat en saber on es deriven els cotxes que no poden aparcar al Parc Central mentre hi ha instal·lada l'envelat del Cirque. Més enllà dels diners que es deixen d'ingressar en aquest aparcament durant els mesos d'ocupació de l'envelat, Vila va mostrar el neguit que «potser aquests cotxes van a aparcar a altres parròquies», informa l'ANA.

Parc Central / En la mateixa línia s'hi va expressar Carmona, que va assegurar que el fet que «la major part del Parc Central estigui tancat ens fa sospitar que molts turistes es desplacen a altres parròquies, on tenen més aparcament al seu abast».

És per això que va exposar la necessitat de disposar d'un informe que aclareixi, entre d'altres coses, «si els vehicles es deriven cap a altres aparcaments de la parròquia». També ha considerat que caldria tenir les dades econòmiques desglossades «per valorar si cal continuar amb aquesta iniciativa o cal buscar-ne d'altres».

Minguillón va tornar a recordar admetre que gran part de l'impacte a nivell nacional es queda a Andorra la Vella i va dir veient aquestes xifres d'impacte positiu «tant de bo deixéssim d'ingressar més sovint els vuintanta o noranta mil euros que perdem a l'aparcament del Parc Central els mesos que hi ha instal·lat l'envelat del Cirque».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT