PUBLICITAT

Obertura de la producció hidroelèctrica

  • S'incentiva la creació de minicentrals amb l'aprovació del reglament de l'activitat de producció elèctrica, que haurà de tenir una potència inferior als 500 kW H La tarifa inicial s'ha establert en els 68,98 euros/MWh
M. C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La quota total de potència amb què es dóna un punt de partida al reglament aprovat a la darrera sessió del Consell serà de 3.000 kW, «el que equival a la possibilitat d'obrir de sis a vuit minicentrals» en funció de la capacitat que assumeixin. Així ho va explicar ahir el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, a la trobada que va mantenir amb la premsa després de la reunió amb els altres ministres. Els projectes que vulguin acollir-se al nou programa hauran de produir energia per sota dels 500 kW de potència. El preu de compra de la producció se situarà en els 68,98 euros per MW/h.

Un cop obert el concurs públic, les entitats interessades tindran un període de tres mesos per presentar davant del Govern les seves propostes, prèvia inscripció al Registre d'instal·lacions hidroelèctriques. En el pla de presentació, les empreses concurrents hauran d'especificar la ubicació de la minicentral, el total de potència que volen produir, demostrar que disposen dels permisos d'explotació dels canals d'aigua i dús del terreny i haver realitzat un primer estudi de la instal·lació.

A partir d'aquí, el departament d'indústria farà una avaluació dels projectes per descartar els que no compleixin els requisits i atorgarà els permisos per ordre d'entrada de les sol·licituds.

A partir de l'adjudicació, l'empresa tindrà un any i mig per executar el projecte, que haurà d'explotar durant 25 anys sota la tarifa indexada en un 25% de l'IPC.

L'empresa explotadora no podrà vendre el seu producte directament al consumidor, sinó que se l'haurà de proporcionar a FEDA o a una altra distribuïdora, que està obligada a acceptar la connexió i a comprar tota la producció al preu de la convocatòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT