PUBLICITAT

'Els oblidats de la Línia Maginot' s'estrena avui a La Llacuna

  • El documental recorda els 8.000 catalans que van construir el mur francès
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Entre 8.000 i 9.000 catalans van participar en la construcció de la Línia Maginot, un mur ideat pel ministre francés de la guerra per protegir França d'una possible invasió alemanya abans de la segona Guerra Mundial. Entre converses amb familiars dels republicans que van construir-lo i entrevistes als pocs supervivents que queden es desenvolupa el documental que veurà la seva estrena aquest vespre (20h La Llacuna, entrada gratuïta) en el marc de la Mostra de Cinema Català organitzada pel Centre de la Cultura Catalana.

Dirigeix el documental el prestigiós periodista Enric Canals (Pujol/Catalunya. El consell de guerra, Barcelona 1962. L'ombra dels Creix o Somiar un país, construir un somni ) i està produït per Òptim TV i coproduït per RTVE i TV3 que el projectaran properament coincidint amb l'aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial.

Enguany, el Centre de la Cultura Catalana torna a apostar pel documental a la Mostra, un gènere en auge en nombre de produccions i de qualitat i que ja va ser el protagonista de la mostra de l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT