PUBLICITAT

Fesser serà un dels membres del jurat del Festival Ull Nu

  • El guionista i director acaba de guanyar dos premis Goya
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller de Joventut d'Andorra la Vella, Marc Pons, intervé acompanyat d'Stefanie Ruano i Hèctor Mas, d'Ull Nu Foto: TONY LARA

Els organitzadors del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull Nu van revelar ahir una de les sorpreses que encara es desconeixien: el guionista i director de cinema espanyol, Javier Fesser, serà un dels quatre membres del jurat. Un professional reconegut per dirigir pel·lícules com Camino o El milagro de P.Tinto, i per haver guanyat fa menys d'una setmana dos premis Goya a la millor pel·lícula d'animació i millor guió adaptat pel film Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo, basat en els personatges creats per Ibáñez. En total, Fesser ha guanyat cinc dels premis atorgats per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, el que el converteix en una garantia més per assegurar la professionalitat d'un festival que creix any darrere any.

La traductora audiovisual francesa que s'encarrega entre d'altres de la programació del Festival Independent de Cinema de Barcelona,Céline Piementel; el productor de cinema i de publicitat andorrà que dirigeix la productora Independent Club, Eduard Ruano; i el jove tècnic de post-producció, muntantge i so de cinema també andorrà, Daniel Arellano, seran els altres tres professionals que formaran part del jurat d'Ull Nu.

Més quantitat i qualitat / Per aquesta tercera edició es va decidir ampliar el territori més enllà dels Pirineus, afegint les produccions provinents de Barcelona, Bilbao i Montpelier. Segons el director del festival, Hèctor Mas, les conseqüències d'aquesta obertura han sigut dues: d'una banda, s'ha triplicat el número de propostes presentades, arribant a les 296 repartides entre les set categories; de l'altra, la qualitat també ha pujat un graó tant per les produccions provinents dels Pirineus com per les vingudes de ciutats com la capital catalana «on la proposta cultural és molt àmplia». Per aquest motiu els organitzadors van assegurar que «ha sigut molt difícil triar les sis obres que optaran als premis per cada categoria». Uns premis que aquest any tornen a augmentar la dotació arribant als 800 euros, patrocinats cadascun d'ells per una de les entitats col·laboradores.

Activitats paral·leles / Des de l'associació Ull Nu també van presentar les activitats paral·leles que es realitzaran des d'aquest mateix dissabte, amb el taller de maquillatge de cinema que es farà a partir de les 16.00 hores a l'Illa Carlemany. El Cineclub de les Valls projectarà al Teatre Comunal d'Andorra la Vella el dimecres 25 la pel·lícula Mommy, amb una taula rodona posterior, mentre que el Cineclub de la Seu organitza la projecció del documental Els anys salvatges el dijous 26 als Cinemes Guiu, amb la presència del director, Ventura Durall. Per últim, divendres 6 de març coincidint amb el primer dels dos dies de festival, es celebrarà una xerrada taller sobre com aixecar un projecte de zero i sense recursos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT