PUBLICITAT

Els deures dels consellers s'inclouran en la nova llei

P.G.
Periodic
Foto:TONY LARA

Els cònsols volen pujar d’esglaó el reglament del funcionament de cada comú i que passi al nivell de llei. Així es va explicar ahir en la reunió de cònsols, celebrada a Ordino, una proposició de llei, que la mateixa cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, s’encarrega de l’elaboració de l’esborrany.

Aquesta proposta de Proposició de llei qualificada d’organització i de funcionament dels comuns es preveu que suposi un «canvi substancial», va explicar Josep Maria Camp, com a representant dels cònsols. Un dels objectius clars és marcar d’una forma clara «perquè no hi hagi diferents formes d’interpretació els deures dels consellers, tant els de la majoria com els de l’oposició», va explicar Camp.

Aquesta proposició de llei ja es va fer pel PS durant la legislatura passada. Ferrer va recuperar aquesta proposta i ara són els comuns els que volen abanderar-la com a una nova demanda.

En la propera reunió de cònsols del mes de novembre a la Massana es preveu que aquesta proposició de llei sigui el punt estrella del dia.

SENSE APORTACIÓ A ANDORRA TURISME/Els comuns encara no han pres un acord conjunt per determinar quina serà l’aportació que han de fer per al proper exercici a Andorra Turisme. Els mandataris comunals estan dividits en si aquesta aportació ha de ser fixa o bé ha de respondre a determinats projectes que es vulguin subvencionar.

Així, els 109.000 euros que han aportat aquest any cada comú per a determinades campanyes d’Andorra Turisme, no seran, ara per ara, una partida acordada per al proper any.

Des dels comuns apuntes dues possibles fórmules alhora d’acordar l’aportació que ells poden fer a aquesta societat. Una pot ser la definició dels Clubs de producte, per la qual cosa, cada comú podria subvencionar projectes concrets de cada club, segons la seva conveniència. Una qüestió que podria establir una diferència en l’aportació que cada corporació ha de destinar a Andorra Turisme.

L’altra fórmula assenyalada per Camp, és la d’establir un llistat d’accions, i acordar entre tots aquells en els que es vulgui participar.

El que sí que es té clar, és que els comuns consideren que la projecció d’Andorra a l’exterior, «ha de ser una competència exclusiva del Govern», va manifestar Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT