PUBLICITAT

Aranda i Mayol proposen a avis i néts crear els seus propis contes

  • Durant el taller que es farà a la Capsa d'Ordino donaran eines tant a l'hora d'escriure com d'il·lustrar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Elena Aranda llegint envoltada de llibres a La Puça. Foto: TONY LARA

Els contes han sigut sempre un punt d'unió entre padrins i néts, portant-los a mons als que només ells hi són capaços d'arribar, enfortint una relació ja de per si especial. L'assessora literària Elena Aranda i la il·lustradora Montse Mayol volen potenciar les sinergies que es creen entre els més petits i els més grans perquè siguin ells mateixos els qui creïn el seu propi conte.

És per aquest motiu que han organitzat un taller intergeneracional els propers 17 i 18 de febrer de 10.00 a 13.00 hores a la Capsa d'Ordino. L'objectiu és que els nens juntament amb les persones grans amb les que tinguin aquesta relació de lector i oient coneguin les pautes i les eines necessàries perquè puguin, entre els dos, crear les seves pròpies històries tant a través de la literatura com de la il·lustració. Les impulsores del taller destaquen que «no es vol que l'adult escrigui i el nen dibuixi, sinó que els dos formin part de tot el procés» perquè «es tracta de treballar en grup». L'edat mínima per poder-hi participar seran els sis anys, quan es considera que els nens comencen a despertar la comprensió i la imaginació.

Procés de creació / Les dues professionals del món de la literatura i la il·lustració seguiran els passos de Gianni Rodari, un mestre i escriptor italià referent mundial pel que fa a la creació de contes infantils, sempre amb l'humor i la fantasia com a elements fonamentals i potenciat la creativitat dels nens.

També s'explicaran metodologies per escriure contes com les cartes Propp. A través de 31 funcions que poden aparèixer als relats, Vladimir Propp va crear una sèrie de jocs amb la finalitat de potenciar i desenvolupar l'expressió oral i escrita.

Tot i que se seguiran unes pautes, deixar volar la imaginació serà fonamental. Aranda i Mayol van destacar que «el més bonic és que no sabem quin serà el resultat, serà imprevist per tothom».

L'objectiu és que després d'aquesta primera edició es pugui arribar també a la resta de parròquies perquè tots els nens i padrins del país tinguin la possibilitat de crear el seu propi conte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT