PUBLICITAT

L'organització apunta a divendres per a l'inici del Freeride World Tour

  • Avui es confirmarà la data exacta del primer dia de competició i per quina vessant aniran els ?riders'
ALBERT CANES
ORDINO

Periodic
Un snowboarder competint en el ?Dorado' de l'any passat, a les instal·lacions de Vallnord Ordino-Araclís. Foto: VALLNORD

Una vegada més, arriba una prova de nivell mundial a Andorra. El Freeride World Tour es celebrarà durant aquesta propera setmana a l'estació de Vallnord, Ordino-Arcalís, on en anys anterior s'ha donat el ‘Dorado', una prova prèvia a la competició de nivell mundial. El ministre de Turisme, Francesc Camp, destacava ahir en la roda de premsa de presentació del FWT la magnitud que ha anat adquirint Andorra com a referència en els esports de neu i de muntanya en els darrers anys amb l'organització de diverses proves de primer nivell mundial i el Freeride en serà un exemple més.

Per aquest divendres està previst que ja puguin celebrar la primera jornada de competició, ja que les previsions meteorològiques són favorables, però tot i això els tècnics pujaran avui per analitzar l'estat de la neu i donaran el vist-i-plau definitiu a l'inici de la prova. «Per norma, esperem dos dies abans del que està marcat per definir la data exacta del començament de les proves», va explicar ahir Nicolas Hale-Wood, de l'organització del FWT, que va afirmar: «Portem una setamana a Andorra i estem impressionats amb el que ens hem trobat a Arcalís. Té un molt potencial». Tot i això, per a la segona jornada s'haurà d'esperar una mica més per concretar la data ja que per dissabte les previsions de temps no són favorables i prefereixen esperar per confirmar el dia. En cas que no es donin les condicions idònies, l'organització deixarà un calaix de sis dies per poder competir en el segon dia, fins dijous que ve. Avui també es decidirà quina és la vessant per la qual baixaran els riders que participin, que en seran uns 60 en total repartits en les quatre categories que hi ha. 28 d'ells participaran en categoria masculina d'esquí, 12 en la femenina, 13 seran surfistes de neu en la categoria masculina i set en la femenina. Entre els 60 riders d'arreu del món, hi participaran dos andorrans: Dani Fornell i Lorelei Torres. Fornell tornarà després del fort accident que va patir l'hivern passat, mentre que Torres afronta una de les proves més especials per a ella. El Village del FWT també serà un dels atractius del cap de setmana, a Escaldes-Engordany. Situat a prop del centre comercial, els ‘riders' podran passejar-se per la zona i els més petits podran estar a prop dels protagonistes.

La prova es podrà visualitzar arreu del món a través d'Internet. L'organització porta a un equip audiovisual d'entre 30 i 40 professionals per no perdre's cap detall. En l'última prova 112.000 persones van veure el FWT a través de la xarxa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT