PUBLICITAT

Onze usuaris de l'EENSM, en la gestió del nou comerç Carisma

  • L'associació benèfica obre una nova botiga a Sant Julià de Lòria
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Usuaris i veïns van participar ahir a la inauguració de la nova botiga Foto: ANA

L'associació Carisma va inaugurar ahir la seva tercera botiga al país, que en aquesta ocasió obre les seves portes a Sant Julià de Lòria. El local en què s'ha instal·lat va ser cedit pel comú de la parròquia i se situa a l'avinguda Verge de Canòlich.

La gestió diària del nou comerç, on s'hi pot trobar material divers de segona mà, va a càrrec dels usuaris d'Agentas, el programa d'integració laboral de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). La presidenta de Carisma, Halila Berthelsen, va mostrar el seu agraïment pel bon funcionament d'aquestes botigues, ja que «des que vam obrir la primera, l'any 2010 a la Massana, hem aconseguit repartir més de 67.000 euros a programes de caràcter benèfic».

Després de la signatura del conveni de col·laboració entre el comú de Sant Julià de Lòria i l'associació Carisma, aquest dilluns es va inaugurar un nou local. Es tracta de la tercera del país i la segona en què la gestió es portarà en col·laboració amb el programa Agentas de l'EENSM.

Al voltant d'onze usuaris del programa d'integració faran torns per treballar a la botiga cada dia de dilluns a dissabte, de les 10 del matí fins les dues, i de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre. El director d'Agentas, Sergi Marsal, es va mostrar molt content de poder donar una oportunitat laboral als alumnes de l'Escola Nostra Senyora de Meritxell: «la col·laboració amb aquests petits negocis és deguda a la dificultat d'integrar les persones en un emplaçament individual». Marsal va assegurar que estan estudiant la possibilitat de treballar amb altres entitats d'arreu del Principat i en altres línies, com per exemple en l'àmbit de l'hostaleria, «els comuns d'Andorra la Vella o d'Encamp estan interessats en fer projectes d'aquest estil» per ajudar els col·lectius amb major dificultat per trobar una ocupació professional.

A la botiga es poden trobar diversos productes de segona mà: des de mobles fins a electrodomèstics, passant per joguines, roba o llibres. Tot aquest material va ser cedit voluntàriament per persones que ja no en fan ús o bé gent que va voler aportar el seu gra de sorra en aquest projecte benèfic, que es demostra consolidat.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va explicar que la deixalleria comunal també col·laborarà amb l'associació, aportant aquell material desestimat per la gent del poble però que encara està en bon estat i que, per tant, pot ser aprofitat i reutilitzat per altres persones que d'una altra manera no podrien accedir-hi o ho tindrien més difícil. Gil va assegurar que els comerciants situats a prop del nou comerç es van mostrar molt satisfets amb la idea perquè aquesta obertura implicarà que hi hagi«més moviment» a la zona, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT